Güncel Haberler

12 Dev Adam Slovenya’yı Farklı Mağlup Etti

2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri ikinci tur I Grubu yer alan A Milli Erkek Takımımız, Ankara Spor Salonu’ndaki mücadelede Slovenya’yı 77-58’lik skorla mağlup etti.

Ay-yıldızlılarımız, grubundaki son maçında 25 Şubat Pazartesi günü TSİ 21:30’da deplasmanda İspanya ile karşılaşacak.

Millilerimizin Ankara Spor Salonu’nda oynadığı Slovenya mücadelesini T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF CEO’su Ömer Onan ve TBF yetkilileri de takip etti.

A Milli Erkek Takımımız mücadeleye Doğuş Balbay, Buğrahan Tuncer, Metecan Birsen, Metin Türen ve Semih Erden beşiyle başladı. Maçın ilk sayılarını Buğrahan Tuncer ile bulan millilerimiz karşısında Rebec ve Hrovat ile skor üreten Slovenya, ilk üç dakikayı 7-4 üstün geçti. Buğrahan Tuncer ile üç sayılık basket kaydeden Ay-yıldızlılarımız, skorda da dengeyi yakaladı (7-7). Edo Muric ve Matic Rebec ile hücumlardan sayılar çıkartan Slovenya, ilk çeyreği 17-11 önde tamamladı. Düşük tempoda başlayan ikinci çeyrekte ilk sayıları konuk ekip Luka Rupnik ile buldu. Göksenin Köksal’ın serbest atışlarıyla bu periyottaki ilk sayılarını kaydeden A Milli Erkek Takımımız, Semih Erden ile de çizgiye giderek skor çıkarttı. Dış atışlara yönelen rakibi karşısında savunmadaki direncini arttıran millilerimiz, Semih ve Buğrahan’ın da skora katkı yapmasıyla 16.dakikada farkı 1 sayıya indirdi (23-22). Mola alan rakibi karşısında savunmadaki gayretini sürdüren Ay-yıldızlılarımız, Metecan Birsen ve Semih Erden’in sayılarıyla 26-23 öne geçti. A Milli Erkek Takımımız, mücadelenin ilk yarısını da 34-26 önde kapattı.

Üçüncü çeyreğin başında Sinan Güler ile hücumları değerlendiren Ay-yıldızlılarımız, 22.dakikada skoru 38-28’e getirdi. Hücumda tempoyu ayarlayan ve ritm bulan millilerimiz, Tolga Geçim’in üç sayılık basketiyle 13 sayılık (41-28) farkı yakalarken, Slovenya da mola aldı. Blaz Mesicek’in basketiyle mola sonrası sayıyla dönen rakibi karşısında Ay-yıldızlılarımız, skor üstünlüğünü sürdürdü. Karşılaşmanın dördüncü çeyreğine 58-42 üstün giren A Milli Erkek Takımımız, son 10 dakikalık bölüme 5-0’lık seriyle girdi (63-42). Karşılaşmanın dördüncü çeyreğinde de etkili oyununu sürdüren Ay-yıldızlılarımız, 38.dakikasını 74-52 üstün geçtiği maçtan 77-58 galibiyetle ayrılmayı başardı.

EDİTÖR YORUMU:

Milliler bildiğiniz üzere Çin biletini zaten ceplerine koymuşlardı ama yeni hedef grubu lider bitirmek olarak belirlendi koç Sarıca ile oyuncuların kendileri tarafından. Bu konsantrasyonla çıktıkları ve bir nevi Ankara seyircisine veda ile teşekkür niteliğindeki bu maçta ilk yarı beklediğimizden çok zorlandılar. Özellikle verdiğimiz hücum ribaundları ile boş üçlükleri yüksek yüzdeli kullanan Slovenya farkı açtı ama ilk yarının sonunda kenardan gelen ve yaktığı geri dönüş ateşiyle ipleri tekrar elimize almamımızı sağlayan Buğrahan sayesinde işin rengi değişti. Onun skorer oyunu, Sinan’ın takımı derleyip toplaması ve Semih’in pota altındaki etkinliği ile ikinci yarı farkı açarak galibiyete uzandık. NBA yıldızlarımız ve Wilbekin’in yokluğunda birinin sorumluluk alması gerekiyordu, bu maçta Buğrahan oldu bakalım Pazartesi günü İspanya deplasmanında hangi oyuncu ve oyuncularımız devreye girecekler.

Millilerde kenardan gelen Buğrahan Tuncer 22 sayı, 8 ribaund, 2 asist ile maçın yıldızı olurken, iki tecrübeli isim Sinan Güler 12 sayı, 3 ribaund, 5 asist ve Semih Erden de 10 sayı, 6 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Slovenya’da ise Gregor Hrovat 12 sayı, 7 ribaund, 3 asist, Jan Kosi 10 sayı, 9 ribaund ve Zoran Dragic 10 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile çift haneli skor katkısı verebilen isimler oldular.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …