Güncel Haberler

RESMİ: Afyon Beklenen Kısa Takviyesini Yaptı

Sezon içerisinde maddi problemler nedeniyle iki önemlisi kısası Tyrus McGee ile Marcos Knight’ı kaybeden Afyon Belediyespor beklenen kısa takviyesini yaptı ve yakından tanıdığımız bir isim, Randy Culpepper‘ı kadrosuna kattığını açıkladı.

1.83 boyunda olan 1989 doğumlu tecrübeli skorer son olarak Güney Kore temsilcisi Anyang’ın formasını giyiyordu. Burada çıktığı 16 maçta ortalama 20.9 sayı, %38.9 3sayı, 2.1 ribaund, 4.1 asist istatistikleri ile mücadele etti.

Kariyerine Ukrayna’da başlamış olan Culpepper, 2015-16 sezonunun ikinci yarısında Beşiktaş ve 2016-17 sezonunda ise Balıkesir formaları ile ülkemizde daha önce boy göstermiş bir isim. Geçtiğimiz sezon İtalya’nın Cantu takımında da etkili bir performans sergileyen Birleşik Amerikalı guard maddi problemler nedeniyle takımdan ayrılmıştı ve bu sezona Güney Kore’de başlamıştı.

Culpepper için komple bir skorer demek yanlış olmaz. Dribbling üstü 3 sayı tehditininin olması ve süratli şekilde potaya gidebilmesi artı patlayıcı olması ile savunmaların önlem alması zor olan bir oyuncu. Açık alanda oynamayı ve yüksek tempoyu seven Culpepper, atletizmi ve spektaküler smaçları ile Afyon taraftarının seveceği tarzda bir oyuncu. Ancak önemli eksikleri de var ki bu kadar tehlikeli bir skorer olmasına rağmen piyasası Güney Kore ligine kadar düştü… Öncelikle mental olarak yönetilmesi zor bir oyuncu, takım olgusu konusunda sıkıntıları var. İkinci olarak istikrar sorunu var ki bu maç içerisinde de bile boy gösterebiliyor. Ve son ama en önemlisi savunmada mesai harcamayı pek sevmiyor ki fiziksel olarak ciddi dezavantajları var günümüzün sert ve uzun guardlarına karşı. Özetle Afyon sezonun bu bölümünde mecburen risk aldı ama skorer yönünü düşünürsek Afyon’un ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir oyuncu. Düşme hattında İBB ve Sakarya ile girdikleri mücadelede Culpepper belirleyici olabilecek seviyede bir hamle.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …