Güncel Haberler

Türkiye Kupası’nın Son Beş Yılı

13-17 Şubat tarihleri arasında Ankara’da organize edilecek Türkiye Kupası 2019, son yıllarda büyük bir heyecana sahne oluyor.

Geride bıraktığımız beş yılda Türkiye Kupası’na ev sahipliği yapan şehirlerde basketbol severler, karşılaşmalara büyük ilgi gösterdi.

Gelin birlikte kupada son 5 yıl nasıl geçmiş, kimler zafere ulaşmış hatırlayalım:

Ankara’da Pınar Karşıyaka Rüzgarı Esti
Pınar Karşıyaka, Ankara’da organize edilen turnuvanın finalinde karşılaştığı Anadolu Efes’i 66-65’lik skorla mağlup ederek 2014 yılında kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Ufuk Sarıca yönetimindeki Pınar Karşıyaka, ilk turda karşılaştığı Türk Telekom’u 87-80 ile geçerken, yarı finalde de Fenerbahçe Ülker’i 82-73’lük skorla geride bıraktı. İzmir temsilcisi, finaldeki rakibi Anadolu Efes’i 66-65’lik skorla mağlup ederken, Bobby Dixon 19 sayı, Esteban Batista 14 sayı ve Jon Diebler da 9 sayılık performanslarıyla kupanın kazanılmasında önemli rol oynadı.

Ankara’da organize edilen Erkekler Türkiye Kupası’nda, şampiyonluğa ulaşan Pınar Karşıyaka ile finalist Anadolu Efes’in yanı sıra Türk Telekom, Fenerbahçe Ülker, Trabzonspor Medical Park, Galatasaray Liv Hospital, Tofaş ve Beşiktaş İntegral Forex mücadele etmişti.

Gaziantep’te Anadolu Efes Kupayı Müzesine Götürdü
Gaziantep’te düzenlenen 2015 Erkekler Türkiye Kupası organizasyonunun finalinde Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker’i 70-60’lık skorla mağlup ederek kupayı kazanma başarısı gösterdi.

Anadolu Efes, ilk turda Galatasaray Liv Hospital’ı 79-73 ve yarı finalde de Darüşşafaka Doğuş’u 88-73’lük skorlarla geride bırakarak finale ulaştı. Lacivert Beyazlılar, Şahinbey Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Dario Saric’in 17 sayı – 9 ribaunt, Nenad Krstic’in 13 sayı – 12 ribaunt ve Thomas Heurtel’in de 12 sayı – 6 asistlik performanslarıyla kupaya uzandı.

Gaziantep’te organize edilen Türkiye Kupası’nda Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker’in yanı sıra Pınar Karşıyaka, Banvit, Royal Halı Gaziantep, Rönesans TED Kolejliler, Darüşşafaka Doğuş ve Galatasaray Liv Hospital mücadele etmişti.

Bursa’da Fenerbahçe Şampiyonluğa Ulaştı
Bursa’da düzenlenen 2016 Erkekler Türkiye Kupası organizasyonunun finalinde Fenerbahçe, Darüşşafaka Doğuş’u 67-65’lik skorla mağlup etmeyi başardı. Bir yıl önce kupada final oynayan Sarı Lacivertliler, rakibi Darüşşafaka Doğuş’u Bogdan Bogdanovic’in son saniyede bulduğu üç sayılık basketle mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Fenerbahçe, kupa mücadelesinin ilk turunda Demir İnşaat Büyükçekmece’yi 89-69’luk skorla mağlup ederken, yarı finalde de Pınar Karşıyaka’yı 82-72 ile geçti. Sarı Lacivertliler adına finalde Bogdan Bogdanovic 21 sayı – 4 ribauntla oynarken, Jan Vesely 14 sayı – 9 ribaunt – 3 asist, Ali Muhammed 8 sayı – 4 ribaunt – 4 asist ve Luigi Datome de 8 sayı – 5 ribaunt – 2 asistle maçı tamamladı.

Bursa’da organize edilen Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ve Darüşşafaka Doğuş’un yanı sıra Anadolu Efes, Banvit, Demir İnşaat Büyükçekmece, Galatasaray Odeabank, Pınar Karşıyaka ve Trabzonspor Medical Park mücadele etmişti.

Banvit’ten Ankara’da Tarihi Başarı
Ankara’da organize edilen 2017 Erkekler Türkiye Kupası organizasyonunun finalinde Banvit, Anadolu Efes’i 75-66’lık skorla mağlup ederek tarihi bir başarıya ulaştı.

Turnuva boyunca çok iyi bir oyun ortaya koyan Jordan Theodore, final mücadelesini de 19 sayı – 9 ribaunt – 4 asistlik performansıyla noktaladı. Theodore’un yıldızlaştığı Banvit’te ayrıca, Gediminas Orelik 17 sayı, Damian Kulig 12 sayı – 6 ribaunt, Jeremy Chappell 11 sayı – 9 ribaunt ve Gasper Vidmar da 11 sayı – 11 ribauntla maçı tamamladı.

Ankara’da organize edilen Türkiye Kupası’nda Banvit ve Anadolu Efes’in yanı sıra Beşiktaş Sompo Japan, Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank, Darüşşafaka Doğuş, Pınar Karşıyaka ve Yeşilgiresun Belediyesi mücadele etmişti.

Anadolu Efes İstanbul’da Şampiyonluğa Ulaştı
İstanbul’un ev sahipliğinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen 2018 Erkekler Türkiye Kupası’nın finalinde Anadolu Efes, Tofaş’ı 78-61’lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Anadolu Efes’te Errick McCollum 23 sayı – 3 ribauntluk performansıyla ön plana çıkarken, Bryant Dunston da 13 sayı – 10 ribauntla double double rakamlarına ulaştı. Lacivert Beyazlılarda Krunuslav Simon 19 sayı – 5 ribaunt – 7 asist ve Doğuş Balbay da 4 sayı -10 ribaunt – 5 asistlik performanslarıyla galibiyete katkı sağladı.

İstanbul’da organize edilen Türkiye Kupası’nda Anadolu Efes ve Tofaş’ın yanı sıra Banvit, Beşiktaş Sompo Japan, Fenerbahçe Doğuş, Darüşşafaka Basketbol, Eskişehir Basket ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi yer almıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …