Güncel Haberler

Türkiye Kupası’nın Dikkate Değer Beş Noktası

Ankara Spor Salonu, yılın en önemli basketbol olaylarından biri olarak değerlendirilen Türkiye Kupası 2019’a ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Avrupa’nın en önemli basketbol ligleri arasında gösterilen Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 2018-2019 sezonunun 15 haftalık ilk devresini ilk 8 sırada tamamlama başarısı gösteren ekipler, 13-17 Şubat tarihleri arasında Ankara Spor Salonu’nda Türkiye Kupası 2019’u kazanmak için mücadele edecek.

Basketbol severler, Anadolu Efes, Bahçeşehir Koleji, Beşiktaş Sompo Japan, Galatasaray Doğa Sigorta, Gaziantep Basketbol, Fenerbahçe Beko, Tofaş ve Türk Telekom’un yer alacağı bu dev organizasyonu, Tivibu Spor’dan canlı ve şifresiz olarak izleyebilecek.

5 gün sürecek olan bu zorlu maratonu Ankara Spor Salonu’ndan takip edecek olan basketbol severler, tarifsiz bir heyecana da ortak olma şansı yakalayacaklar.

1) Tüm Maçlar Final Havasında Geçecek
Ankara’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Erkekler Türkiye Kupası 2019 organizasyonunda yer alan her takımın, rakiplerini üç maç üst üste geride bırakmaları durumunda şampiyonluğa ulaşma şansı bulunuyor. Bu nedenle kupadaki her eşleşme, takımların Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ya da Avrupa kupalarında aldığı sonuçlardan bağımsız olarak basketbol severleri heyecanlandırıyor. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Anadolu Efes, Gaziantep Basketbol ile karşı karşıya gelecek. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde ilk yarıyı ilk sırada tamamlayan Fenerbahçe Beko da Bahçeşehir Koleji ile ilk turda karşılaşacak. Çeyrek finalde bu eşleşmelerin yanı sıra, Ankara ekibi Türk Telekom ile Galatasaray Doğa Sigorta ve Tofaş ile de Beşiktaş Sompo Japan Türkiye Kupası’nda yarı final için mücadele edecek.

2) Ligin En Önemli Yıldızları Erkekler Türkiye Kupası’nda Mücadele Edecek
Erkekler Türkiye Kupası 2019 boyunca sekiz takımın birbirinden önemli ve değerli oyuncuları, Ankara’da boy gösterecek. 20 Ocak Pazar günü İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Tahincioğlu All-Star 2019 organizasyonunda ligimizin yıldızları bu dev basketbol şöleninde hünerlerini sergilemişti. Bu kez Ankara’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Erkekler Türkiye Kupası 2019’da birçok yıldız isim, Ankara Spor Salonu tribünlerini dolduran basketbol severlerin huzuruna çıkacak.

3) Kupanın ‘Kazan ya da Eve Dön’ Statüsü
Türkiye Kupası organizasyonları ‘Kazan ya da eve dön’ söyleminin en net şekilde yaşandığı statü ile oynanıyor. Lig ya da play-off statüsünden bağımsız olarak gerçekleşen Erkekler Türkiye Kupası 2019’da Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin ilk 15 haftalık ilk devresini ilk sekiz içerisinde tamamlayan takımlardan biri, kupa mücadelesinde oynayacağı üç maçı da kazanması durumunda şampiyonluğa ulaşma başarısı gösterecek. Organizasyonda yer alan bir takım finalde, ikisi yarı finalde ve dördü de çeyrek final oynayarak turnuvayı noktalayacak.

4) Heyecanın Son Saniyeye Kadar Sürecek Olması
Ankara’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Erkekler Türkiye Kupası 2019 organizasyonuna birbirinden değerli sekiz takım katılacak. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde ilk yarıyı ilk sekiz içerisinde tamamlayan her takım, bu önemli kupayı müzesine götürmeye çalışacak. Anadolu Efes, Bahçeşehir Koleji, Beşiktaş Sompo Japan, Galatasaray Doğa Sigorta, Gaziantep Basketbol, Fenerbahçe Beko, Tofaş ve Türk Telekom, sezon içerisinde bazı mazeretler ve sorunlar nedeniyle maçlar kaybetse de bu yenilgileri sezon içerisinde telafi etme şansı yakalamıştı. Bu nedenle Avrupa’nın en önemli liglerinden biri olarak gösterilen Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ndeki heyecan, hem kupa süresi hem de maçlar ilerledikçe katlanacak.

5) Ankara Spor Salonu’nun Basketbol Atmosferi
Ankara Spor Salonu, geçmişten günümüze basketbol seyircisi olarak nitelendirebileceğimiz geniş bir kitle ve tribün kültürüne sahip. 2019 yılında Çin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Dünya Kupası’nda yer alma hakkını kazanan A Milli Erkek Takımımızın sezon içerisinde oynadığı maçlarda muhteşem bir atmosfer yaratan Ankaralı basketbol severler, bu kez Erkekler Türkiye Kupası’na ev sahipliği yaparak basketbol severleri ağırlayacak. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin en değerli yıldızlarının bir araya geleceği Erkekler Türkiye Kupası 2019 organizasyonu, Ankara Spor Salonu gibi çok önemli bir spor mabedinde düzenlenecek.

TBF

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …