Güncel Haberler

5X5: 5 büyük Ligde Haftanın En Değerli Oyuncuları – 13.02.19

Sizlerle birlikte geride bıraktığımız hafta Avrupa’daki 5 önemli ligin (İspanya Liga Endesa, VTB Lig, Almanya easyCredit BBL, Fransa Jeep Elite Pro A, İtalya Lega Basket Serie A) haftalık MVP performanslarına göz atacağız. Keyifli okumalar dilerim.

VOLODYMYR GERUN (F-C / BREOGAN)

1994 doğumlu olan 2.08 boyundaki Ukraynalı uzun, takımının Murcia karşısında aldığı galibiyetteki ana faktörlerden biriydi kuşkusuz. Düşük skorlu geçen maçta pota altındaki etkinliği ve yüksek yüzdesi ile Murcia uzunlarına ciddi sorun çıkartırken özellikle aldığı 7 hücum ribaundu ile de rakibin direncini kıran ve takımına ikinci şans sayıları getiren isim oldu. Ayrıca yaptığı bloklar kadar tehditi ile bile Murcia’lı oyunculara çeöberi kapattı. 6/7 sahaiçi, 8/9 serbest atış isabetiyle 20 sayı üreten genç uzun, 10 ribaund, 3 blokla birlikte 32 verimlilik puanına ulaştı ve Liga Endesa’da haftanın oyuncusu oldu.

BRANKO MIRKOVIC (G / KALEV)

1982 doğumlu olan 1.90 boyundaki tecrübeli guard Estonya temsilcisinin bu hafta denk rakiplerinden Enisey karşısında elde ettiği farklı galibiyette yıldızlaşan isim oldu. Sırbistan doğumlu olan ve Bulgar pasaportu da bulunan Mirkovic, 30 dakika parkede kalırken etkili penetreleri ile Rus ekibinin savunmasının zorlarken, yaptığı servislerle de takım arkadaşlarının kolaylıkla sayı üretmesini sağladı. Ayrıca bir guarda göre çok iyi olan 5 ribaund istatistiğine de ulaşan tecrübeli guard maçı 19 sayı, 5 ribaund, 12 asist ve 36 verimlilik puanı ile tamamlayarak VTB’de haftanın oyuncusu oldu.

MARCOS KNIGHT (G / LUDWIGSBURG)

Sezona ülkemizde Afyon Belediyespor formasıyla başlayan ancak finansal problemler nedeniyle geçtiğimiz ay takımdan ayrılarak Almanya’nın yolunu tutan Knight, Ludwigsburg forması ile etkili performanslar sergilemeye devam ediyor. Skorer guard son olarak takımının Frankfurt’u geçtiği maçın tartışmasız yıldızıydı. 37 dakika sahada kalan 29 yaşında olan 1.88 boyundaki guard, 12/15 2sayı, 1/2 3sayı, 5/7 serbest atış isabeti ile 32 sayı üretirken yanına 7 ribaund, 2 topçalma da ekleyerek 35 verimlilik puanına ulaştı ve tartışmasız BBL’de haftanın oyuncusu oldu

DEVIN EBANKS (F / CHALONS-REIMS)

NBA patentli kariyerinin en iyi günlerini Fransa’da geçiriyor. Çok yönlü bir hücum silahı olan Ebanks, Chalons-Reims forması ile bu haftada da çok dominant bir performans sergiledi ve Antibes karşısında alınan galibiyette sahanın yıldızıydı. 2.06 boyunda olan 1989 doğumlu olan Birleşik Amerikalı forvet, hiç kenara gelmeden 40 dakika parkede kalarak 8/13 2sayı, 2/4 3sayı, 3/4 serbest atış isabeti ile 25 sayı üretirken, 9 ribaund, 4 asist ile istatistik kağıdının diğer noktalarını da doldurdur ve 31 verimlilik puanına ulaşarak bu hafta Pro A’da haftanın oyuncusu ödlünün sahibi oldu.

FRANK GAINES (G / CANTU)

Evet Cantu finansal problemlerle çalkalanmaya devam ediyor, önce koçlarını şimdide de kaptanlarını kaybettiler, ama yine de takımdaki bazı oyuncular çok ekstra performanslar sergileyerek bu krizi fırsata çeviriyor diyebiliriz. Bu isimlerden biri de Frank Gaines. Birleşik Amerikalı guard takımının son olarak Reggio Emilia karşısında kazandığı maçta Jefferson ile müthiş bir ikili performans sergileyerek galibiyeti getirdi. 1.91 boyunda olan 1990 doğumlu Gaines, 36 dakika parkede kalırken 6/8 2sayı, 2/6 3sayı, 11/13 serbest atış isabeti ile 29 sayı üretirken, 6 ribaund ve 7 asist gibi önemli istatistiklere de imza atarak toplamda 41 verimlilik puanına ulaştı ve Serie A’da haftanın oyuncusu oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Pierria Henry Doping İhlali Nedeniyle Dört Yıl Men Cezası Aldı!

Pierria Henry, büyük olasılıkla sahte doping numunesi kullanarak yasaklı bir yöntem kullandığı gerekçesiyle 48 ay …