Güncel Haberler

Lakers Rondo’nun Son Saniye Basketiyle Boston’u Devirdi!

Takasta istediği hameleri yapamayan Los Angeles Lakers parkede teselli buldu ve deplasmanda konuk olduğu Boston Celtics‘i Rondo’nun eski takımına karşı acımadan gönderdiği son saniye basketiyle 129-128 yenmeyi başardı.

Atlanta Hawks’a 42 farkla yenildikten iki gün sonra güçlü rakibi karşısına tam konsantre çıkan ve agresif bir oyun sergileyen Lakers ilk yarıyı 57-66 geride kapattıktan sonra üçüncü çeyrekte müthiş bir hücum performansı sergileyerek 42-27’lik bir çeyrek skoru ile birlikte öne geçmeyi başardı. Boston ise Irving ile cevap verdi ve bitime 1 dakika kala 6 sayı önde olan taraftı. Ardarda 2 üçlükle skoru 124-124 dengeyi getirdi Lakers ama Irving yine sazı eline aldı ve bitime 11 saniye kala Boston 128-127 öndeydi. Lakers son topu kullanmaya çalışırken Horford, Ingram’ı blokladı ve sonrasında boşta kalan topu çembere gönderen Rondo’nun son saniyedeki basketi Los Angeles Lakers’a 129-128’lik skorla galibiyeti getirdi.

Lakers’da LeBron James 28 sayı (5/10 3sayı),12 ribaund, 12 asistle kariyerindeki 77.triple-double performansına imza attı. Kyle Kuzma 25 sayı (5/8 3sayı), 5 ribaund, 2 asist, Rajon Rondo 17 sayı, 10 asist, 7 ribaund, JaVale McGee 17 sayı, 8 ribaund, Kentavious Caldwell-Pope 17 sayı (5/9 3sayı) ile galibiyeti getiren isimler oldular. 

Boston Celtics’te Kyrie Irving 24 sayı, 7 ribaund, 8 asist, Jayson tatum 22 sayı, 10 ribaund, 5 asist, Daniel Theis 20 sayı, 6 ribaund, Terry Rozier 19 sayı (5/7 3sayı), 4 ribaund, 6 asist, Jaylon Brown 18 sayı üretti ama bu perfromanslar galibiyet için yeterli olmadı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

1.RONDO’NUN MAÇI GETİREN BASKETİ:

2.MAÇIN ÖZETİ:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Dallas’ı Strus’un Son Saniye Basketiyle Geçti

NBA Doğu Konferansı ekibi Cleveland Cavaliers konuk ettiği Dallas Mavericks‘i Strus’un son saniyede orta sahadan …