Güncel Haberler

Lebron ve Antetokounmpo All-Star için Takımlarını Canlı Yayında Draft ile Belirlediler!

2019 NBA All-Star kadrolarının belirlenmesi için taraftar oylamalarında en çok oyu alan Lebron James ve ikinci sıradaki Giannis Antetokounmpo, Team Lebron ve Team Giannis’in kadrolarını belirleyebilmek için TV canlı yayınında draft yaptılar. Canlı olarak All-Star draftının yayınlanması da NBA tarihindeki ilkler arasındaki yerini almış oldu.

Lebron belki takas döneminde Anthony Davis’i Lakers’a getiremedi ama All-Star draftında onunla birlikte oynamayı ne kadar çok istediğini gösterdi ve ikinci tur 1.sıradan onu takımına dahil etti. Yakın arkadaş oldukları bilinen Golden State’in süper yıldızı Kevin Durant’i ise 1.tur ilk sıradan takımına dahil etti. James’in oylamada ilk beşe giren isimlerden diğer üç tercihi ise Kyrie Irving, Kawhi Leonard ve James Harden oldu.

Antetokounmpo ise söz verdiği üzere geçen All-Star’da kendisini ilk sıradan draft eden Golden State’in süper yıldızı Stephen Curry’i alarak ilk seçimini yaptı. Antetokounmpo ise ilk beşini Joel Embiid, Paul George ve Kemba Walker seçimleriyle oluşturmuş oldu.

Yedek oyuncuların belirlenmesi için yapılan seçimlerin ardından NBA yönetimi tarafından özel kontenjanla havuza eklenen iki veteran yıldız Dirk Nowitzki ve Dwyane Wade için üçüncü bir tur yapıldı. Bu turda Lebron bir diğer yakın arkadaşı Wade’i seçerken Giannis ise Nowitzki’yi seçti.

Seçimlerin tamamlanmasının ardından James’in talebiyle kaptanlar Russell Westbrook’un Ben Simmons karşılığında takas olması kararı aldılar.

All-Star draftı öncesinde Lebron’un serbest kalacak yıldız isimleri kadrosuna alarak onlara mesaj vermesi bekleniyordu ki bu hedefine ulaştı ve 2019 yazında serbest kalacak kritik isimlerin tamamını, Kevin Durant, Kyrie Irving, Klay Thompson, Kawhi Leonard artı 2020’de serbest kalacak olan Anthony Davis’i kadrosuna topladı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …