Güncel Haberler

Ersan İlyasova’nın Canını Sıkacak Takas Gerçekleşti!

Milwaukee Bucks ile New Orleans Pelicans arasında temsilcimiz Ersan İlyasova‘yı yakında ilgilendiren bir takas gerçekleşti.

Sırp asıllı İspanyol 4 numara Nikola Mirotic Milwaukee Bucks’ın yolunu tutarken, Stanley Johnson ile Jason Smith ise New Orleans Pelicans forması giyecekler. 

Sakatlığı nedeniyle 21 Ocak’tan bu yana forma giyemeyen Mirotic’in All-Star arasından sonra parkelere dönmesi bekleniyor. Bu sezon 32 maçta forma giyen ve ortalama 28.9 dakika süre alan tecrübeli forvet 16.7 sayı, %36.8 3sayı, 8.3 ribaund, 1.1 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Üç sayı çizgisi gerisinden ciddi bir silah olan Mirotic, Milwaukee gibi kullandığı topların %41.6’sı üç sayı olan (bu alanda Houston Rockets’dan sonra ligdeki ikinci takım konumundalar.) bir takım için biçilmiş kaftan diyebiliriz. 6.adam rolünü alması beklenen Mirotic’in başta Antetokounmpo olmak üzere sürekli potaya giderek savunmaları delen hücumlarında bir çok ceza atışı fırsatı bulacağını düşünüyorum. Tabi bu durum maalesef temsilcimiz Ersan’ın sürelerinin ciddi şekilde azalması anlamına gelecektir…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …