Güncel Haberler

Özhan Çıvgın: “Yerlilere güveniyoruz, 4 yabancıyla devam edeceğiz.”

FIBA Europe Cup play-off eşleşmesinde Şampiyonlar Ligi’nden gelen Ventspils ile eşleşerek zorlu bir kura çeken Pınar Karşıyaka, bu turu geçmesi halinde de ZZ Leiden’i elemesi beklenen Sassari ile eşleşecek, yani temsilcimizin Avrupa yolu hayli zorlu.

Bu zorlu yol belirlendikten sonra açıklamalarda buluna Pınar Karşıyaka koçu Özhan Çıvgın sezonun geri kalan bölümünü dört yabancıyla oynayacaklarını belirtip, “Yerli oyuncularımıza güveniyoruz.” dedi.

Beşinci yabancıdan vazgeçmelerinin, hedeflerinden vazgeçmek anlamı taşımadığını belirten Çıvgın şöyle konuştu:

“Chatman’den ayrıldıktan sonra büyük bir aksilik olması dışında sezonu dört yabancıyla bitireceğiz. Bu kararı alırken yerli oyuncularla da toplantı yapıp, ‘Biz size güveniyoruz. Siz de kendinizi hazır hissediyor musunuz?” diye sorduk ve olumlu yanıt aldık. Karşıyaka’nın geleneğinde oyuncu yetiştirmek ve geliştirmek vardır ancak ancak burası aynı zamanda hedefleri olan bir kulüp. Bu nedenle BSL’de play-off, FIBA Europe Cup’ta gidebildiğimiz kadar ilerlemek hedeflerinden vazgeçemeyiz. Bu nedenle oyuncularımız sorumluluğu hissetmek ve gereklerini yerine getirmek durumundadır. Biz onlara güveniyoruz. Onlara kapasitelerini zorlamak için ortam sağlıyoruz.

Berk geçen sezon önündeki oyuncu sakatlandığı için fazla süre almıştı, şimdi önünde yabancı oyuncu olmasına rağmen süresini kendisi artırdı. Birkan Batuk’u eski günlerine getireceğimizden eminiz. İlkan sezon başından bu yana ciddi süreler alıyor. Tayfun sakatlıktan yeni çıktı, Erdi’nin de iyileşmesini bekliyoruz. Karşıyaka altyapısından yetişen Berke’ye de fırsat veriyoruz. Egemen Türk Basketbolu için önemli bir uzun. Özgüvenini geri kazandırıp yolunu açmak istiyoruz. Ayrıca iki-üç BGL oyuncusunu antrenmanlara alıyoruz.

Takım olarak çıkıştayız. Chris Evans’ın dahil olmasından sonra takım kimyası daha iyiye gitti, işlemeyen parçalardan kurtulunca roller oturmaya başladı. Sakatlıkları nedeniyle Pristhtina maçında Assem Maresi, Biran Batuk, Erdi Gülaslan oynamadılar. Tayfun fıtık ameliyarından sonra toparlanma sürecinde. Walker’ı da dirseğindeki sakatlık nedeniyle Prishtina maçında kısıtlı kullandık. Sakatlarımız iyileştiğinde genişleyen rotasyonumuzla birlikte daha da rahatlayacağız.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …