Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Haftanın Ödülleri ve Genel Görünüm (17.hafta)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 17.hafta maçları ile ikinci yarıdaki heyecan tam gaz devam etti. Birbirinden keyifli maçlar izlediğimiz bu haftada favorilerin hata yapmadığını gördük ama orta ve alt sıraları ilgilendiren maçlarda sürprizler de izledik. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Finansal problemler, kaçan oyuncular ve düşüşte olan bir takım. Adatıp Sakarya BŞB ligimizde zor günler yaşayan takımların başında geliyor. Ama buna rağmen koç Bulkaz ve yerli oyuncuların özverisi eşliğinde bu hafta çok ama çok ama değerli, hatta altın değerinde bir galibiyete imza atmayı başardılar. Koç Bulkaz takımını daha 2.dakikada diskalifiye olarak yanlız bıraksa da iki yerli oyuncu Burak Eşlik ve Borahun Paçun son haftaların formda takımlarından Arel Üniversitesi Büyükçekmece karşısında çok istekli ve agresif oynayarak tüm takımı da havaya soktular ve herkesin neredeyse kesin düştü dediği Sakarya adına bu değerli galibiyetin kazanılmasını sağladılar. Evet belki ekonomik sorunlar çözülmedi evet eksik yabancıyla oynuyorlar ama buradaki yerli oyuncuların yüreği şehrin onlara inancı tam, bundan sonraki maçlarda Sakarya deplasmanı daha da zor olacaktır orta ve altı takımlar için özellikle.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Nigel Hayes (F / Galatasaray Doğa Sigorta)

Birleşik Amerikalı forvet transfer döneminde aslında en dikkatç çekici isimlerden biri olmuştu. Ancak sezona istediği gibi giriş yapamadı ve aslında bir nevi yetenekleri unutuldu, ne kadar tehlikeli bir silah olduğu göz ardı edilmeye başlandı. İşte tam bu noktada kendisinden beklenen çıkışı yaptı Nigel Hayes ve Auguste’un olmadığı bir günde, Galatasaray Doğa Sigorta’nın ona en çok ihytiyacı olduğu maçlardan birinde, Bahçeşehir Koleji karşısında tam anlamıyla takımını sırtladı ve galibiyete taşıdı. Hem içerden hem de dışardan etkili olan ve bir kez daha ne kadar çok yönlü bir oyuncu olduğunu herkese gösteren Hayes, karşılaşmayı 5/8 2sayı, 4/4 3sayı, 3/4 serbest atış isabet oranı ile 25 sayı üreterek tamamlarken yanına da 12 ribaund, 5 asist, 2 topçalma, 1 blok ekleyerek tam 36 verimlilik puanına ulaştı ve tabiki haftanın oyuncusu oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

MVP – Nigel Hayes (F / Galatasaray Doğa Sigorta): 25 sayı, 12 ribaund, 5 asist
Sarunas Vasiliauskas (G / Gaziantep): 23 sayı, 2 ribaund, 7 asist
Nicolo Melli (F / Fenerbahçe Beko): 19 sayı, 9 ribaund, 5 asist
Berk Uğurlu (G / Pınar Karşıyaka): 25 sayı, 6 ribaund, 4 asist
Krunoslav Simon (F / Anadolu Efes): 26 sayı, 6 ribaund, 2 asist

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Berk Uğurlu (G / Pınar Karşıyaka): 25 sayı, 6 ribaund, 4 asist
Semih Erden (C / İstanbul BBSK): 11 sayı, 10 ribaund, 2 asist
Burak Eşlik (G / Adatıp Sakarya BŞB): 18 sayı, 3 ribaund, 2 asist
Bora Hun Paçun (C / Adatıp Sakarya BŞB): 14 sayı, 9 ribaund
Buğrahan Tuncer (G / Anadolu Efes): 14 sayı, 1 ribaund, 2 asist

HAFTANIN KOÇU:

Nenad Markovic (Gaziantep)

Sezon başında ben dahil bir çok basketbol yorumcusu Gaziantep’in orta altı bir takım olacağını, yani düşme potası ile play-off potası arasında gidip gelecek bir takım olacağını, tahmin etti, açıkladı. Ama koç Nenad Markovic hepimizi her geçen hafta yanıltmaya devam ediyor. Mütevazi bir bütçe ile yola çıkmalarına, sakatlıklara ve değiştirmek zorunda kaldığı yabancı rotasyonuna rağmen eldeki malzemeyi %150 hatta bazen %200 verimlilik kullanmayı başardı Bosnalı koç. Bir kez daha onun ne kadar sistematik ve ne kadar başarılı bir koç olduğunu görüyoruz. Onun liderliğinde çok iyi hazırlanan Gaziantep bu hafta da son günlerin formda takımı Banvit’i hem de deplasmanda devirmeyi başardı. Elindeki sınırlı rotasyonu çok iyi kullanan koç Markovic’i bir kez daha alkışlıyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …