Güncel Haberler

Anadolu Efes Deplasmanda Daçka’yı Uzatma Sonunda Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 17. hafta maçında Darüşşafaka Tekfen’e konuk olan Anadolu Efes normal süresi 79-79 eşitlik ile sona eren karşılaşmadan 95-86 galip ayrıldı. Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da Anadolu Efes 47-37 önde tamamladı.

Karşılaşmaya Doğuş, Beaubois, Simon, Moerman ve Pleiss beşi ile çıkan Anadolu Efes, Beaubois’nın sekiz sayısı ile üçüncü dakikayı 8-5 önde geçti. Pleiss’ın pota altı isabetinin ardından beşinci dakikada Simon’dan gelen üçlük ile sarı lacivertliler televizyon molasına 13-10 önde girdi. Mola dönüşünde Pleiss’ın şık smacının ardından Simon da arka arkaya iki üç sayılık isabet bulunca dokuzuncu dakika 21-16 Anadolu Efes üstünlüğü ile geçildi. Kalan bölümde Micic’ten gelen turnike periyodun skorunu belirledi: 23-19. İkinci çeyrekte Buğrahan’dan gelen üçlük ile 12. dakika 26-24 misafir takımın üstünlüğü ile geçilirken, Sertaç’ın smacı 12:30’da skoru 28-24’e getirdi. Bu bölümde Buğrahan ile sekiz sayı kaydeden lacivert beyazlılar, 15. dakikayı 36-30 önde geçti. Metecan’ın basket faul pozisyonundan bulduğu üç ayının ardından Buğrahan bir üç sayılık isabet daha bulunca 16:30’da skor 42-30’a geldi. Devrenin son iki dakikası içinde Pleiss ile iki ve Micic ile üç sayı bulan Anadolu Efes ilk yarı sonunda soyunma odasına 47-37 önde gitti.

İkinci yarıda ilk üç dakikada skor 47-44’e gelince coach Ergin Ataman mola aldı. Mola sonrasında takip eden iki dakika içinde Moerman’dan gelen beş sayı ile 25. dakikada takımımız skoru 52-44’e getirdi. Bu skorun ardından mola bu kez ev sahibi ekipten gelirken, molanın ardından Moerman üç sayı daha kaydedince 27. dakikada farkı dokuz sayıya yükseltti lacivert beyazlılar: 55-46. Kalan bölümde Doğyş ve Beaubois ile skor üreten Anadolu Efes son periyoda 60-55 önde girdi. Final çeyreğinde ilk basketimiz Simon’dan gelirken, faul çizgisinde tek isabet bulan Moerman 33. dakikada skoru 63-59’a getirdi. Simon ve Pleiss’ın sayıları ile 35. dakikayı lacivert beyazlılar 70-64 öne geçerken; Moerman’ın 36. dakikadaki üçlüğü ev sahibi ekibe bir mola daha aldırdı: 73-64. Mola dönüşünde Simon’dan gelen dört sayı ile misafir takım maçın son iki dakikasına 77-71 önde girdi. Maçın son dakikasına 77-77’lik eşitlik ile girilirken, Simon’un basketi ile 79-77 öne geçtik. Rakip takımın basketinin ardından maçın normal süresi 79-79 eşitlik ile sona erdi ve uzatma bölümüne geçildi.

Uzatma dakikalarında faul çizgisinde tek isabet bulan Moerman, 41. dakikada skoru 80-79’a getirdi. Pleiss ve Moerman’ın sayıları ile lacivert beyazlılar 42:20’de skoru 85-81’e getirirken, Simon’un basketi ile 43. dakikada skor 87-84’e geldi. Moerman’ın savunma ribaundunu Pleiss ile baskete çeviren Anadolu Efes, maçın son 1:30 dakikasına 89-84 üstünlük ile girdi. Moerman’ın dört sayısı ile lacivert beyazlılar maçın son 50 saniyesine 93-86 önde girerken, Simon’un basketinin ardından Anadolu Efes mücadeleden 95-86 galip ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

İlk yarıda müthiş bir üçlük yağmurud izledik. Karşılıklı olarak gelen üçlükler arasında maça ilk beşte başlayan Daçka’nın genç oyuncusu Mert Akay’ın ve Anadolu Efes’in arka planda kalan, kenardan gelerek etkili olan milli guardı Buğrahan Tuncer’in sahne alması ayrıca keyifliydi. Daçka maçın genelinde Eric’in yokluğunu çok hissetse de Evans ile güzel hava harekatları da yaptılar. Ancak Micic’in devreye girmesiyle etkili olan Anadolu Efes farkı korudu. İkinci yarı ile birlikte üçlükler girmeyince Anadolu Efes zorlandı. Koç Ernak’ın zaman zaman denediği alan savunması da lacivert beyazlıları zorladı ve ev sahibi maça ortak olmayı başardı. Son bölümde özellikle Anadolu Efes’in savunmada sergilediği düşük performansdan faydalanan Daçka maçı uzatmaya götürse de lacivert beyazlılar geniş rotasyonu ve tecrübeli kısaları ile etkili olarak maçtan galibiyet çıkarmayı başardı.

Öne çıkan performanslar:
Darüşşafaka Tekfen: Toney Douglas (21 sayı, 4 ribaund, 4 asist), Jeremy Evans (16 sayı, 7 ribaund, 2 asist)
Anadolu Efes: Krunoslav Simon (26 sayı, 4/7 3sayı, 6 ribaund, 2 asist), Adrien Moerman (20 sayı, 13 ribaund, 3 asist)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …