Güncel Haberler

Ergin Ataman: “Sert ve agresif savunmalara karşı daha iyi organize olmamız gerekiyor”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 17. hafta maçında Darüşşafaka Tekfen’i 95-86 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Güzel bir lig maçı oldu. Bütün bir maç boyunca biz kaçtık, onlar kovaladılar. Darüşşafaka Tekfen’in karakteri olmuş durumda bu, Euroleague’de de maçları bırakmıyorlar. Son topta da yakalandık, kaybedebilirdik de son top onlardaydı. Uzatmada daha akıllı oynadık ve sonuçta da galip geldik. Önemli bir galibiyet. Kendi sahasında sert ve etkili basketbol oynuyor Darüşşafaka Tekfen. Biz de bu tip sert ve agresif savunmalara karşı daha iyi organize olmamız gerekiyor. Normal düzen içerisinde çok iyi gidiyoruz ama sertlik başlayınca çok hata yapıyoruz. Bugün de oyun kurucularımız çok hata yaptı. Euroleague öncesi bunu düzeltmemiz lazım. Euroleague’de de her hafta final maçı sertliğinde geçiyor. Taraftarımız bu sezon bize çok büyük destek oluyor. Onların her zaman ki itici gücüne Herballife Gran Canaria karşısında da ihtiyacımız var. Dokuz maç kala her maçı aynı sertlikte, aynı kararlılıkta olmamız gerekiyor.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …