Güncel Haberler

Zalgiris Kaunas Savunmasıyla Panathinaikos’u Devirdi

Turkish Airlines Euroleague 19.hafta mücadelesinde Zalgiris Kaunas konuk ettiği Panathinaikos‘u etkili savunmasıyla 82-69 geçmeyi başardı. Bu sonuça ev sahibi 8.galibiyetine ulaşan ev sahibi, 8.sıra yarışına ortak olmayı başardı. Ayrıca Zalgiris 4 maç aradan sonra galibiyetle tanışırken, Panathinaikos ise deplasmandaki galibiyet sayısını ikiye çıkaramadı.

İlk yarıda oyunun kontrolü genelde misafir takım Panathinaikos’dayken Zalgiris Kaunas ev sahibi avantajı ile taraftarının desteği ve etkili takım savunmasıyla ile skordan kopmadı. İkinci yarıda ise hücumda kendine gelen Zalgiris bu sayede öne de geçmeyi başardı. Üçüncü çeyreğin başında yakaladıkları 13-2’lik seri ile birden bire 9 sayı farkla öne geçtiler. Ancak direnci kırılmayan ve pes etmeyen Panathinaikos, geri gelerek farkı kapattı ve son çeyreğe dengede girdi takımlar.

Son çeyrekte kontrollü bir oyun sergileyen Zalgiris, minimum hata yaparak tekrar skor üstünlüğünü ele geçirdi. Ama bir türlü rakibin direncini kırıp vites yükseltemediler. Son 5 dakikada ise istedikleri fırsatı buldular ve hemen tempoyu yükselterek istedikleri çift haneli farkları yakalayarak maçı da 13 sayı farkla kazanmayı bildiler. Maç boyu sürdürdükleri etkili savunmayla ilerisi için ışık verdi koç Jasikevicius’un öğrenciler.

Öne çıkan performanslar;
Zalgiris Kaunas: Aaron White (15 sayı, 4 ribaund, 2 blok), Marius Grigonis (13 sayı, 3 ribaund, 3 asist), Brandon Davies (10 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 3 topçalma)
Panathinaikos: Nick Calathes (11 sayı, 3 ribaund, 6 asist), DeShaun Thomas (14 sayı, 5 ribaund)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …