Güncel Haberler

Baskonia Play-Off Aşkına Milano’yu Yendi

Turkish Airlines Euroleague 19.haftanın kapanış maçında Baskonia konuk ettiği Olimpia Milano‘yu 8075 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla sekizinci sırada yer alan Baskonia 9.galibiyetine imza atarak, hemen altında yer alan 8 galibiyetli dört takımın bir adım önüne geçmiş oldu. Milano ise aldığı 11.mağlubiyetle play-off yarışında ciddi bir darbe de almış oldu.

Misafir takım Milano skorer guardı James’in liderliğinde maça yüksek tempoda başladı ve ilk yarıda istediği gibi rahat skor üreterek soyunma odasına da 49-42 önde girmeyi başardı. İkinci yarı ile beraber savunmada vidaları sonuna kadar sıkan ve oyunu ciddi şekilde sertleştiren Baskonia 20-10’luk çeyrek skoru ile tam anlamıyla ipleri eline aldı. Son çeyrekte geri dönüş için baskılı savunmaya başvuran Milano karşısında geri adım atmayan ve maç sonunda minimum hata ile oynayan Baskonia 80-75’lik skorla galibiyete uzanan taraf oldu.

Öne çıkan performanslar;
Baskonia: Vincent Poirier (17 sayı, 8 ribaund, 3 asist), Johannes Voigtmann (11 sayı, 10 ribaund, 2 asist), Shavon Shields (12 sayı, 5 ribaund, 3 asist)
Olimpia Milano: Mike James (27 sayı, 7 ribaund, 5 asist, 2 topçalma), Curtis Jerrells (8 sayı, 5 asist, 2 topçalma)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Yannier, Play-Off Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, Turkish Airlines Euroleague play-off öncesi Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 40+ …