Güncel Haberler

Real Madrid’e Karadağ’da Soğuk Duş!

Turkish Airlines Euroleague 19.hafta mücadelesinde Real Madrid konuk olduğu Karadağ temsilcisi Buducnost karşısında çok kötü bir hücum performansı sergileyerek 60-73 kaybetti. Buducnost bu sonuçla CSKA Moskova ve Barcelona’dan sonra Euroleague’in önemli takımlarından birini daha devirerek 5. galibiyetini aldı. Real Madrid ise 15 galibiyette kaldı.

Maça savunmada çok etkili başlayan ve güçlü rakibini ilk çeyrekte sadece 15 sayıda tutan Buducnost, Cole’un hücumdaki liderliğinde skor üretiminde sorun yaşamadı ve ilk çeyreği 19-15 önde geçmeyi başardılar. İkinci çeyrekte savunmada vidaları iyice sıkan ve Real Madrid’i tamamen üç sayı çizgisinin gerisine püskürten Buducnost, rakibinin çember dövmesinin de etkisiyle sadece 13 sayıya izin verdiği bu çeyreğin ardından soyunma odasına 36-28 önde girmeyi başardı.

İkinci yarıyla birlikte maçta tempo yükseldi ve Real Madrid Llull’un devreye girmesiyle daha rahat skor üretmeye başladı. 20-20’lik 3.çeyrek skorunun ardından son çeyreğe 56-48 Buducnost’un üstünlüğü ile girildi. Son çeyrekte Bitadze ile çember altı savunmasını iyice sertleştiren ev sahibi adeta ikinci çeyreğin bir kopyasını oynayarak 17-12’lik çeyrek skorunun ardından güçlü rakibini 73-60’lık net bir skorla İspanya’ya eli boş göndermeyi başardı.

Öne çıkan performanslar;
Buducnost: Coty Clarke (12 sayı, 12 ribaund), Norris Cole (14 sayı, 7 asist), Goga Bitadze (13 sayı, 10 ribaund, 3 blok)
Real Madrid: sergio Llull (10 sayı, 6 ribaund), Facundo Campazzo (7 sayı, 2 ribaund, 4 asist)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …