Güncel Haberler

Olympiakos Pire’de Ağırladığı Khimki’yi Sahadan Sildi

Turkish Airlines Euroleague 19.hafta mücadelesinde Olympiakos Pire’de ağırladığı Rus ekibi Khimki‘yi etkili savunmasıyla 71-57 geçmeyi bildi. Bu sonuçla birlikte Yunan ekibi, 12. galibiyetini elde ederken Khimki ise 7 galibiyette kaldı.

Maça sert ve agresif bir savunmayla başlayan Olympiakos, rakibine ilk çeyrekte sadece 11 sayı şansı tanırken, hücumda dengeli bir performans sergileyerek açılış çeyreğini 20-11 önde geçmeyi bildi. İkinci çeyrekte ise tempo o kadar düştü ve maç o kadar sertleşti ki takımlar tam anlamıyla çemberi göremediler, 12-11’lik çeyrek skoru ile ev sahibi Olympiakos soyunma odasına 32-22 önde giren taraf oldu.

İkinci yarıya hücumda etkili başlayan ve Papanikolaou ile Vezenkov’u devreye sokan Olympiakos, sadece Mickey ile direnmeye çalışan Khimki karşısında farkı daha da açarak üçüncü çeyreği 55-36 önde geçti. Son çeyrekte Khimki Crocker’ın skorer oyunu ve yine Micke’nin pota altındaki etkinliği ile hücumda biraz toparlanıp geri dönmeye çalışsa da farkı tek hanelere indiremedi ve 14 sayı farkla mağlup ayrıldı zorlu Pire deplasmanından.

Öne çıkan performanslar;
Olympiakos: Nikola Milutinov (13 sayı, 7 ribaund), Kostas Papanikolaou (14 sayı, 6 ribaund, 2 asist), Sasha Vezenkov (14 sayı, 2 topçalma)
Khimki: Jordan Mickey (21 sayı, 7 ribaund), Tony Crocker (10 sayı, 5 ribaund)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …