Güncel Haberler

Formda Barcelona’ya Maccabi Tel Aviv Dur Dedi

Turkish Airlines Euroleague 19.hafta mücadelesinde son haftaların formda takımı Barcelona konuk oldğu Maccabi Tel Aviv karşısında direnç gösteremedi ve 99-83 gibi farklı bir skorla kaybetti. Maccabi bu sonuçla 8. galibiyetini aldı. Barcelona ise 11 galibiyette kaldı.

Maça iki ekip de yüksek tempoda başladı ve savunmada pek mesai harcamadılar. Hal böyle olunca da ilk çeyrek bol skor izledik ve ev sahibi Maccabi’nin 23-20 üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrek itibariyle tüm kontrolü eline alan İsrail ekibi, Black ve O’Bryant’ın etkili oyunlarıyla 34-15 gibi farklı bir çeyrek skorunun ardından devreye de 57-35’lik skorla çok rahat girdi.

Barcelona’nın direncini tamamen kıran Maccabi, 3.çeyrekte farkı 33 sayıya kadar da çıkarmayı başardı. Son çeyreğe ev sahibinin 85-52 üstünlüğü ile girildi. Son çeyrekte geri dönüş sinyalleri veren ve daha dirençli oynayan Barcelona, son dakikada tam 20-0’lık seri yakalayarak farkı 13 sayıya indirmiş olsa da Maccabi daha fazlasına izin vermedi ve Wilbekin’in de etkili oyunuyla maçtan 99-83 galip ayrılmayı başardılar.

Öne çıkan performanslar;
Maccabi Tel Aviv: Tarik Black (16 sayı, 6 ribaund, 2 topçalma), Johnny O’Bryant (15 sayı, 7 ribaund, 2 asist), Scottie Wilbekin (15 sayı, 2 ribaund, 2 asist)
Barcelona: Pau Ribas (13 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 2 topçalma), Pierre Oriola (12 sayı, 4 ribaund)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …