Güncel Haberler

Fenerbahçe Beko İspanya’dan Rahat Dönüyor

Turkish Airlines EuroLeague 19. hafta maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko İspanya’da Herbalife Gran Canaria takımına konuk oldu. Zeljko Obradovic’in öğrencileri, rakibini 64-82 mağlup ederek toplamda 17. galibiyetini elde etti ve zirvedeki yerini korudu.

Maça iyi başlayan taraf Fenerbahçe Beko olurken ev sahibi ekip Strawberry ve Tillie’nin sayılarıyla öne geçti. (15-13) Ancak temsilcimiz Jan Vesely ve Guduric ile skoru 17-20’ye getirdi. Fenerbahçe Beko, ilk çeyreğin bitimine 4 saniye kala Jan Vesely’nin bulduğu üçlükle ilk çeyreği 19-24 önde tamamladı. İkinci çeyrek ev sahibinin sayılarıyla başlasa da sarı lacivertliler, Gran Canaria’ya Kalinic’in üçlüğüyle karşılık verdi. Gran Canaria Pasecniks ve Albert Oliver ile sayılar buldu ancak hücum organizasyonlarında etkili olan Fenerbahçe Beko, Kalinic ile farkı çift hanelere çıkarmayı başardı. (25-35) Son bölümde savunmada da oldukça iyi bir performans ortaya koyan temsilcimiz, soyunma odasına 32-44 önde gitmeyi başardı.

Soyunma odasından Kalinic’in sayılarıyla dönen Fenerbahçe Beko, Jan Vesely’nin smacı ve Kaptan Melih Mahmutoğlu’nun orta mesafeden isabetiyle farkı 15 sayıya çıkardı. (34-49) Ev sahibi ekip, Kim Tillie ile sayılar buldu ancak temsilcimiz Kostas Sloukas’ın sayılarıyla karşılık verdi. Son saniyelerde Gran Canaria farkı 6 sayıya indirse de Fenerbahçe Beko çeyreği 51-56 önde bitirdi. Son çeyrekte de kaldığı yerden devam eden sarı lacivertliler, Ali Muhammed ile farkı tekrar çift hanelere çıkardı. Periyotun ilk 4.30 dakikasında 13 sayı üreten Fenerbahçe Beko, geri kalan bölümde de skor avantajını elinde bulundurdu ve Herbalife Gran Canaria’yı 64-82 mağlup ederek zirvedeki yerini korudu.

Öne çıkan performanslar;
Gran Canaria: Kim Tillie (21 sayı, 3/4 3sayı, 2 ribaund, 3 topçalma), DJ Strawberry (11 sayı, 3 ribaund, 2 asist)
Fenerbahçe Beko: Jan Vesely (13 sayı, 7 ribaund, 2 topçalma, 3 blok), Nikola Kalinic (16 sayı, 3 ribaund, 2 asist), Kostas Sloukas (11 sayı, 6 asist, 3 topçalma)

Editör Yorumu:

Fenerbahçe Beko tahmin ettiğim gibi Gran Canaria deplasmanından çok rahat bir galibiyet çıkardı. Vesely’nin enerjisine bu kez Kalinic de eşlik edince hücumda zaten 70 sayıları bile geçmekte zorlanan rakibi kolaylıkla 70 sayının altında tuttu temsilcimiz. Zaman zaman Fransız uzun Tillie’yi hafife alıp “gereksiz” yere boş bıraksalar da baştan sona oyunun kontrolünü elinde tutan temsilcimiz rakibi ile arasındaki güç farkını net olarak sürekli hissettirdi. Green biraz kıpırdansa da 20 dakika sahada kaldığı bu kolay rakip karşısında bile sadece 9 sayıda kalması hayli düşündürücü. Ayrıca bu maçta ihtiyaç olmadı belki ancak Melli, Lauvergne ve Guduric’in performanslarını tekrar yukarı çekmeleri gerekiyor. Özetle her maç Vesely’nin yanına en az 2 destekçi gerekiyor ki sarı lacivertliler sıkıntı yaşamasınlar. Zaten ceplerine koydukları galibiyetlerle ilk 4 hatta liderlik yolunda epey bir kredileri var.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …