Güncel Haberler

İstanbul BBSK Kanadalı Keskin Nişancı ile Anlaştı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin ilk yarısını sadece 2 galibiyetle son sırada tamamlayan İstanbul BBSK, koç Hakan Yavuz’un belirttiği gibi ikinci yarıya farklı girmeye hazırlanıyor.

Son olarak Almanya’nın Frankfurt Skyliners takımının formasını giyen Kanadalı keskin nişancı Brady Heslip ile anlaşmaya vardılar. Yakın zamanda resmi açıklamanın da yapılması bekleniyor.

1.88 boyunda olan 1990 doğumlu Heslip, Frankfurt ile BBL’de 11 maçta görev alırken 12.7 sayı, %44.7 3sayı, 1.7 ribaunda, 1.9 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. 7DAYS EuroCup’da ise 10 maçta forma giymiş ve 11.3 sayı, %41.4 3sayı, 1.1 ribaund, 1.2 asist ortalamaları tutturmuştu.

Hali hazırda Kanada milli takımının da önemli bir parçası olan Heslip, geçtiğimiz sezon ülkemizde Trabzonspor forması giymiş ve All-Star kapsamında düzenlenen üçlük yarışmasının da şampiyonu olmuştu.

Editör Yorumu:

İBB’nin elinde Mehmet Yağmur, Tu Holloway ve Semih Erden’den oluşan güzel bir iskelet var. Heslip de etkili dış şutları ve yüksek tempoya yatkın tarzıyla bu kadroda çok iş yapacak bir isim. Semih’e önlem almak için gömülen savunmalara cezayı kesebileceği gibi topla kendini şutunu yaratabilmesi ve perdelerden çıkarak da bulduğu etkili şutlar sayesinde koç Yavuz’un yarı saha hücumlarında önemli silahlarından biri olacak. İBB 4 ve 5 numara için de Heslip kalitesinde birer hamle yapabilirse zor durumda olan Afyon ile Sakarya’nın önüne geçebilirler alt sıralardaki yarışta. 

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …