Güncel Haberler

Beşiktaş İkinci Yarıdaki Ekili Oyunuyula Promitheas’ı Eli Boş Uğurladı

FIBA Şampiyonlar Ligi 11.hafta mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş Sompo Japan Akatlar’da konuk ettiği Yunan ekibi Promitheas‘ı ikinci yarıdaki etkili savunması ve maç genelindeki yüksek 3 sayı yüzdesi (16/29 – %55.2) ile 96-74 yenmeyi başardı.

Maça temsilcimiz dış atışlar deneyerek başlarken Promitjeas ise pota altını verimli kullanarak bir adım öne geçti. Potaya gitmeyi düşünmeyen ve topu boyalı alana da bir türlü indiremeyen siyah beyazlılar dış atışlarda da istediği yüzdeyi yakalamayınca ilk çeyreği 16-21 geride kapattı. Promitheas ikinci çeyrekte Lypovy’nin asistleri ve Kaselakis’in skorer oyunu ile üstünlüğünü korurken Beşiktaş ise yine dış atışlardan bulduğu isabetlerle farkın açılmasına engel oldu. Devreye misafir takımın 42-38 üstünlüğü ile girildi.

Siyah beyazlılar ikinci yarıya savunmada vidaları sıkarak başladılar. Özellikle kısalar üzerinde kurulan müthiş baskı onları tamamen düzen dışına çıkardı ve skor üretemediler. Bu bölümde Beşiktaş da üst üste 6 atıştan skor çıkarında 16-0’lık müthiş bir seriyle önce skoru eşitledi sonra da çift haneli farklarla öne geçmeyi başardı. Üçüncü çeyrek sona ererken temsilcimizin 67-57 üstünlüğü vard. Son çeyreğın başında da siyah beyazlıların agresif baskısı devam etti ve bu sefer de yakalanan 8-0’lık seri maçın kırılmasına neden oldu. Mental olarak da üstünlüğü tamamen eline geçiren Beşiktaş, tamamen rahatladı. Dış atışlardaki yüksek yüzdenin yanı sıra savunma kaynaklı hızlı hücumlar da gelince fark 20’lere çıktı ve temsilcimiz beklediğinden çok daha rahat bir galibiyete imza attı 96-74’lük skorlar.

Öne çıkan performanslar;
Beşiktaş: Phil Pressey (17 sayı, 5/7 3sayı, 3 ribaund, 2 asist, 3 topçalma), Ivan Buva (14 sayı, 8 ribaund, 2 asist), Jason Rich (13 sayı, 3/4 3sayı, 2 ribaund, 7 asist, 2 topçalma)
Promitheas: Terrell Parks (11 sayı, 3 ribaund), Dimitrios Katsivelis (10 sayı, 3 ribaund, 3 asist), Leonidas Kaselakis (10 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 2 topçalma)

Editör Yorumu:

Beşiktaş maça beklediğinden kötü bir giriş yaptı ve özellikle kendi kimliği olan sert savunmayı adeta unutmuş bir görüntü çizdi ilk yarıda. Ancak ikinci yarı ile birlikte Pressey artı Rich’in skorer oyunu ve takım olarak hatırladıkları baskılı savunma ile 16-0’lık harika bir seriyle maçı çekip aldılar Yunan ekibinin elinden. Özellikle Pressey’nin kendine gelmesi ve Buva ile Rich’e eşlik etmesi ilerleyen günler için çok önemliydi. Ayrıca takım savunması konusunda gösterdikleri performans da alkışları haketti. Koç Ivanovic’in istediği seviyeye yavai yavaş da olsa emin adımlarla ilerliyor Beşiktaş.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …