Güncel Haberler

Maccabi Tel Aviv’den CSKA’ya Rusya’da Soğuk Duş!

Turkish Airlines Euroleague 18.hafta mücadelesinde Maccabi Tel Aviv konuk olduğu güçlü rakibi CSKA Moskova‘yı 93-76’lık skorla devirerek çok ama çok kritik bir galibiyete imza attı.

Koç Sfairopoulos’un öğrencileri bu sezon CSKA Moskova’yı evinde ilk yenebilen takım olurken, aynı zamanda Moskova deplasmanındaki makus talihine de son verdi. 2004 yılından bu yana ilk galibiyetlerini elde ettiler CSKA karşısında.

Ev sahibi CSKA maça etkili başlayan taraf olurken Sfairopoulos’un molasının ardından Maccabi oyunu dengelemeyi başardı ve ilk çeyre 24-22 CSKA’nın üstünlüğü ile sona erdi. İkinci çeyreğin başında tempoyu arttıran ve hızlı hücumlarda kolay sayılar bulan Maccabi, kazandığı özgüvenle savunmada da vidaları sıkmaya başladı ve soyunma odasına 46-41 önde girmeyi başardılar.

Rus ekibi ikinci yarıya etkili başladı ve özellikle De Colo ile Hunter ikili oyunları verimli olmaya başladı. Ancak ardından Tyus’ın sahnelediği nefis blok partisi eşliğinde Maccabi de önemli bir ivme yakaladı ve savunma kaynaklı basketlerle 66-64 öne geçmeyi başardı. Son çeyrekte Maccabi savunmada da vidaları sıktı ve mental olarak da iyice düşen rakibini tamamen devre dışı bırakarak 17 sayı farkla kazanmayı bildi.

Öne çıkan performanslar;
CSKA Moskova: Othello Hunter (12 sayı, 9 ribaund, 17 verimlilik), Will Clyburn (16 sayı, 4 ribaund, 13 verimlilik), Nando De Colo (16 sayı, 2 ribaund, 6 asist, 11 verimlilik)
Maccabi Tel Aviv: Yovel Zoosman (15 sayı, 6 ribaund, 2 topçalma, 22 verimlilik), Johnny O’Bryant (14 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 16 verimlilik), Alex Tyus (12 sayı, 6 ribaund, 4 blok, 17 verimlilik)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …