Güncel Haberler

Baskonia İkinci Yarıda Açıldı ve Evinde Gran Canaria’ya Acımadı!

Turkish Airlines Euroleague 18.hafta mücadelesinde iki İspanyol ekibinin karşılaşmasında Baskonia evinde ağırladığı Gran Canaria‘yı ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 83-66 geçmeyi başardı.

Bu sonuçla birlikte Baskonia 8. galibiyetine ulaşarak play-off yolunda önemli bir adım atarken, Gran Canaria ise 6 galibiyette kalarak Euroleague seviyesinin ne kadar altında olduğunu bir kere daha gösterdi özellikle ikinci yarıdaki performansıyla.

Maça çok kötü başlayan Baskonia, özellikle hücumda bir türlü ritim bulamayınca ve Gran Canaria’yı da durduramyınca ilk çeyreği 16-23 geride kapattı. İkinci çeyrekte ise hücumda toparlanan Baskonia, rakibini durduramasa da maça dengeyi getimeyi başardı ve soyunma odasına 39-42 geride girdiler.

İkinci yarıya ise müthiş başladı Baskonia. Savunmada agresif oynayan ve sertliği en üst seviyeye çıkaran Baskonia, Gran Canaria’nıns sadece 9 sayı atmasına izin verince öne geçti ve son çeyreğe 4 sayı farkla önde girdi. Son çeyrekte de savunmada vidaları sıkmaya devam eden Baskonia, Huertas liderliğinde hücumdaki ritmini de sürdürünce farkı iyice açtı ve tam 28 sayı bulduğu bu çeyrek sayesinde 17 sayı farkla net bir galibiyet elde etti.

Öne çıkan performanslar;
Baskonia: Marcelinho Huertas (24 sayı, 4/5 3sayı, 3 ribaund, 6 asist, 29 verimlilik), Ilimane Diop (13 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 2 blok, 25 verimlilik), Vincent Poirier (20 sayı, 3 ribaund, 2 topçalma), 24 verimlilik
Gran Canaria: Ondrej Balvin (16 sayı, 5 ribaund, 2 topçalma, 17 verimlilik), Marcus Eriksson (11 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 15 verimlilik)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …