Güncel Haberler

Darüşşafaka Tekfen Karadağ Deplasmanında Son Topta Yıkıldı

Turkish Airlines Euroleague 18.hafta mücadelesinde temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen Karadağ deplasmanında Buducnost Voli‘ye son topta 75-74 kaybetmekten kurtulamadı.

Karşılaşmaya Darüşşafaka Tekfen Jon Diebler, Toney Douglas, Zanis Peiners, Jeremy Evans ve Oğus Savaş beşiyle başlarken Buducnost ise Norris Cole, Earl Clark, Suad Sehovic, Filip Barovic ve Edwin Jackson beşini tercih etti.

Mücadeleye ev sahibi ekip üst üste üçlüklerle başlarken takımımız ise içeride Oğuz Savaş’ı kullanarak başladı. Buducnost ilk iki üçlüğünde isabet bulup 6-0 öne geçtikten sonra Daçka’mız 0-7’lik bir seri buldu ve TV molasına da 6-7 önde girdi. Moladan iki takım da çok basit top kayıplarıyla döndü. Çeyreği önde kapatan ekip 16-14 ile Buducnost oldu. İkinci çeyreğe benchten gelen Micheal Eric ve formda oyun kurucumuz Kartal Özmızrak’ın sayılarıyla dönen Darüşşafaka Tekfen 18-20 öne geçti. Bu bölümden sonra iki takım da hücumda karşılıklı kolay basketler bulmaya başladı ve maçta tempo arttı. İlk yarının son 5 dakikasına taraflar 28-28 berabere girdi. Beraberlik sonrası Oğuz Savaş maçın başındaki etkinliğini devam ettirerek üst üste 7 sayı buldu ve ekibimizi 36-40 öne geçirdi. Soyunma odasına da Toney Douglas’ın müthiş asisti ve Jeremy Evans’ın smacıyla Daçka’mız 36-42 önde girdi.

İkinci yarı ilk 2 dakika iki takım da sayı bulamadı. Bu sessizliği Jon Diebler rakibimizin aldığı teknik fauldeki serbest atışı sayıya çevirerek bozdu. Bu sayıdan sonra hücumda basket bulamamaya devam eden takımımız karşısında Norris Cole ile üst üste sayılar bulan Karadağ ekibi TV molasına girerken farkı 1’e indirdi. 45-46. Moladan Emircan Koşut’un kritik basketiyle dönen Darüşşafaka Tekfen Buducnost’un rüzgarını biraz da olsa dindirdi. Yine de Buducnost’un öne geçmesine engel olamayan Daçka, son çeyreğe 58-53 geride girdi. Son çeyreğe dış atışlarda yüksek isabet ile başlayan Buducnost farkı açmaya devam etti. Edwin Jackson bu bölümde takımı adına üst üste isabetler buldu. Fark 8’e çıkınca koçumuz Selçuk Ernak mola almak zorunda kaldı. Moladan iyi dönen takımımız farkı yavaş eritmeye başladı. Buducnost’un serilerine karşılık veren, Toney Douglas ve Kartal ile de dışarıdan isabetler bulan Daçka’mız 1 dakika kala beraberliği yakaladı.72-72. 11.7 saniye kala 1 sayı öndeyken faul yapmayı tercih eden Buducnost’un Kartal’a yaptığı faulde 2’de 2 atan Kartal, Darüşşafaka Tekfen’i 73-74 öne geçirdi! Ev sahibinin son saniyelerde Norris Cole ile bulduğu zor bir orta mesafe ile Buducnost maçtan 75-74 galip ayrıldı.

Öne çıkan performanslar;
Buducnost: Edwin Jackson (18 sayı, 4/6 3sayı, 2 ribaund, 22 verimlilik), Goga Bitadze (11 sayı, 4 ribaund, 4 blok, 17 verimlilik), Norris Cole (17 sayı, 2 asist, 8 verimlilik)
Darüşşafaka Tekfen: Jeremy Evans (12 sayı, 7 ribaund, 2 blok, 18 verimlilik), Toney Douglas (14 sayı, 9 asist, 4 topçalma, 12 verimlilik)

Editör Yorumu:

Daçka bir kez daha agresif ve dirençli oyununu denk bir rakibi karşısında ortaya koymayı başardı. Baştan sona oyunun içinde kalmayı başardılar hatta bir dönem farkı arttırarak öne de geçtiler ama maalesef hem tecrübe farkı hem ev sahibi avantajı hem de Cole’un şansı Buducnpost’un yanındaydı. Daçka maalesef koç Çakı ile yaşadığı maç sonu krizini koç Ernak ile de çözebilmiş değil, yine kazanabilecekleri bir maçı kaybettiler. Euroleague’de çoktan havlu atmış olan Daçka, en azından bu maçta sergilediği mücadele ve direnç ile lig için umut vermiş oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …