Güncel Haberler

301 Sayı Çıkan Çift Uzatmalı İnanılmaz Maçın Galibi SAn Antonio!

San Antonio Spurs evinde ağırladığı Oklahoma City Thunder‘ı normal süresi 130-130 biten müthiş mücadelede, iki uzatma sonunda 154-147’lik skorla geçmeyi başardı. Bu sonuçla Oklahoma’nın San Antonio deplasmanındaki kabusu devam etti, üst üste 7.kez kaybettiler. 

Basketbol severlerin mutlaka tekrarını bulup izlemesi gereken, inanılmaz bir mücadeleye ve üst düzeyde bir basketbol izlediğimiz bu maçta bir çok oyuncu da kariyer rekorlarına imza attılar. Russell Westbrook asist, Terrance Ferguson üçlük, Jerami Grant, Derrick White ve LaMarcus Aldridge ise sayı alanında kariyer rekorlarını kırdılar.

Spurs cephesinde alev alan tecrübeli uzun LaMarcus Aldridge, 49 dakika parkede kalırken 20/33 sahaiçi ve 16/16 serbest atış isabet oranı ile tam 56 sayı bularak kariyer rekorunu kırarken yanına da 9 ribaund, 4 asist, 4 blok eklemeyi başardı. Derrick White 23 sayı, 5 ribaund, 8 asist, 2 topçalma, DeMar DeRozan 16 sayı, 8 ribaund, 11 asist ve kenardan gelen Marco Belinelli de 19 sayı, 5/5 3sayı, 2 ribaund ile galibiyetin mimarlarından oldular.

Thunder’da ise Russell Westbrook 24 sayı, 13 ribaund, 24 asist, 2 topçalma ile triple-double yaparak harika bir performansa imza atsa da galibiyet için yeterli olmadı. Paul George 30 sayı, 3/7 3sayı, 8 ribaund, 3 topçalma, Jerami Grant 25 sayı, 12 ribaund, 3 blok ve Terrance Ferguson da 21 sayı, 7/10 3sayı ile bireysel anlamdan geceyi iyi geçiren diğer isimler oldular.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Spurs’ün efsane koçu Greg Popovich bu galibiyetle birlikte tüm zamanların en çok kazanan koçlar listesinde 3.sıraya yükseldi.

Ayrıca 3 sayılık atışlardan hiç hazetmediğini bildiğimiz Popovich’in takımı Spurs bu maçta üst üste 14 üç sayı isabeti bularak da müthiş bir rekora imza attı. Rekor daha önce üst üste 7 üçlükle Atlanta Hawks’a aitti.

GENİŞ ÖZET:

LAMARCUS ALDRIDGE:

https://www.youtube.com/watch?v=3zEWLcCU–M

RUSSELL WESTBROOK:

https://youtu.be/aILdtGopxqw

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …