Güncel Haberler

Darüşşafaka Tekfen Konuk Ettiği CSKA Moskova’ya Direnemedi

Turkish Airlines Euroleague 17.maç gününde Darüşşafaka Tekfen VW Arena’da konuk ettiği güçlü CSKA Moskova karşısında direnemedi ve 65-80 yenildi.

Karşılaşmaya Darüşşafaka Tekfen Jon Diebler, Toney Douglas, Zanis Peiners, Jeremy Evans ve Micheal Eric beşiyle başlarken CSKA ise Sergio Rodriguez, Cory Higgins, Kyle Hines, Otello Hunter ve Nikita Kurbanov beşini tercih etti.

Karşılaşmaya iki takım da güzel smaçlarla başladı ve içeriden sayılar bulmaya çalıştı. Rus ekibi hücumda ritmini bulurken takımımız dış şutlardan yararlanamayınca TV molasına CSKA 13-4 önde girdi. Moladan Kartal ve Oğuz’un basketleriyle dönen Daçka hücumda ritmini bulsa da savunmada rakibini durdurmakta zorlandı. Çeyreğin sonunda Kartal Özmızrak üçlükleriyle temsilcimizi ayakta tutsa da çeyreği 16-25 geride kapattık. İkinci çeyreğe iki takım da sert başladı fakat CSKA Moscow farkı açan ekip oldu. Farkı 15’e çıkartan Rus ekibi karşısında pes etmeyen Darüşşafaka Tekfen çoğunluğu Türk oyuncuların oluşturduğu bir 5 ile farkı 9’a indirince deplasman ekibi mola almak zorunda kaldı. Bu bölümde Doğuş ve Muhammed temsilcimiz adına çok iyi işler yaptı. Soyunma odasına 34-44 geride giren taraf Daçka oldu.

Emircan Kosut - Darussafaka Tekfen Istanbul - EB18

Soyunma odasından karşılıklı basketlerle dönüldü. Darüşşafaka Tekfen savunmada direncini sürdürse de farkı eritmekte zorlandı. De Colo’nun etkili oyunuyla sayılar bulan Rus ekibi farkı çift hanelerde tutmayı başardı. İlk yarı faul problemiyle çok süre almayan Micheal Eric bu bölümde temsilcimiz adına etkili oldu. Buna rağmen son çeyreğe 49-60 geriden giren taraf Daçka oldu. Son çeyrek bütün enerjisini ortaya koyan ekibimiz seyircisinin de desteğini aldı. Güclü rakibi karşısında dirense de bazı ortada düdüklerin aleyhine çalınmasıyla farkı yine tek hanelere indiremedi. Farkı eritememiz de yaptığımız basit top kayıplarının da etkisi oldu. Çeyreğin bitimine 3 dakika kala 17 sayı öne geçen deplasman temsilcisi maçtan da 65-80 galip ayrıldı.

Öne çıkan performanslar;
Darüşşafaka Tekfen: Kartal Özmızrak (13 sayı, 4 ribaund, 12 verimlilik), Jeremy Evans (8 sayı, 7 ribaund, 12 verimlilik)
CSKA Moskova: Nando De Colo (17 sayı, 19 verimlilik), Othello Hunter (10 sayı, 4 ribaund, 2 topçalma, 15 verimlilik), Sergio Rodriguez (11 sayı, 6 asist, 2 topçalma, 14 verimlilik)

Editör Yorumu:

Euroleague’de herhangi bir iddialarının kalmadığını koç Ernak da doğal olarak artık kabul etti ve bu fırsatı kullanarak yerli oyunculara daha fazla sürerek ligdeki yarışta kendilerini hazır tutmalarını sağlayacağını dile getirdi. Bu maçta da uzun bir aradan sonra Euroleague sahnesinde bir temsilcimiz 5 Türk oyuncuyla sahnedeydi ve oyuncularımız da gayet iyi iş çıkarıdılar, ufak çaplı geri dönüşte önemli rol oynadılar. Ancak hücumda yetenek seviyesi çok düşük kaldı temsilcimizde, skor üretiminde çekilen sıkıntı farkın kapanmasına da engel oldu. Ne kadar iyi savunma yaparsanız yapın CSKA gibi bir takıma karşı 65 sayı atarak direnç gösteremezsiniz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …