Güncel Haberler

Banvit Zayıf Rakibi Ventspils’i Rahat Yendi

FIBA Şampiyonlar Ligi 10.hafta mücadelesinde temsilcimiz Banvit, Bandırma’da ağırladığı Letonya ekibi Ventspils‘i 78-63 ile rahat geçti. Gruptan çıkma hesaplarını yakından ilgilendiren bu maçın ardından galibiyet oranını 6-4’e çıkaran Banvit, aynı zamanda ilk maçta 6 sayı farkla kaybettiği rakibinden ikili averaj üstünlüğünü de +9 ile geri almış oldu.

Maça karşılıklı basketlerle başladı, iki takım da birbirlerini test ederken ilk çeyrekte zaman zaman tempo arttı. Banvit pota altını etkili kullanırken, ikinci çeyreğe 19-21 geride girdi. Tıpkı haftasonu Fenerbahçe  Beko karşısında olduğu gibi ikinic çeyrekte savunmada vidaları sıkan Banvit, rakibin sadece 13 sayı bulmasına izin verdiği ikinci çeyreğin ardından soyunma odasına 39-34 önde girmeyi de başardı.

Üçüncü çeyreğe Moore liderliğinde hücumda da etkili başlayan ve iyi organize olan temsilcimiz tempoyu da doğru şekilde, gerektiği zamanlarda arttırınca tam 26 sayı üretti ki savunmadan da ödün vermeyen koç Demir’in öğrencileri rakibin direncini tamamen kırdığı bu çeyrekte sadece 12 sayı yiyerek son çeyreğe de 65-46 gibi çok önemli bir farkla önde girdi. Maçın final çeyreğinde koç Demir’in rotasyonu derinleştirmesiyle hücumdaki ritmini kaybeden Banvit, yine de savunmadaki serliği ve agresifliği ile farkı korumayı başardı ve 78-63’lük skorla galip geldi.

Öne çıkan performanslar;
Banvit: McKenzie Moore (13 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 2 topçalma, 20 verimlilik), Jordan Morgan (14 sayı, 4 ribaund, 17 verimlilik), Alex Perez (14 sayı, 6 asist, 3 topçalma, 18 verimlilik)
Ventspils: Ousmane Drame (15 sayı, 10 riaund, 17 verimlilik), Richars Lomazs (15 sayı, 3/4 3sayı, 9 verimlilik)

Editör Yorumu:

Banvit haftasonu burada, Bandırma’da güçlü rakibi Fenerbahçe Beko’yu yenerek moral ve özgüven depolamıştı. Bunun karşılığını da bu kez zayıf rakibi Ventspils karşısında aldı. Koç Demir’in gelişiyle iyi bir hava yakalayan temsilcimiz gruptan çıkma yolunda aldığı bu kritik galibiyetle artık daha fazla söz sahibi konuma geldi. Şampiyonlar Ligi’nde alacakları olumlu sonuçlar onları ligde de daha fazla motive edecektir. Bu arada takımın 3 ana opsiyonu olan Moore, Perez ve Morgan’ın bu maçta birlikte iyi oynamaları da koç Demir’in elini ilerki maçlarda kuvvelendirecektir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …