Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka Yükselişini Prishtina Karşısında da Sürdürdü

FIBA Europe Cup 2.tur 3.maçında Pınar Karşıyaka konuk ettiği Kosova temsilcisi Sigal Prishtina‘yı 107-85’lik skorla net bir şekilde yenmeyi başardı. Avrupa sahnesinde çıktığı 200.maçından galibiyet elde etmeyi başaran temsilcimiz gruptaki 3.maçta 2.galibiyetini hanesine yazdırmış oldu.

İlk maçta deplasmanda Szolnoki Olaj’ı geçtikten sonra kendi sahasında Wurzburg’a yenilerek bu avantajı kaybeden temsilcimiz sahasındaki ikinci maçta Prishtina’yı yenerek gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj elde etmiş oldu.

İlk çeyrekte pota altını etkili kullanan ve son haftaların formda ikilisi İlkan ile Marei’yi hemen maçın başında devreye sokan temsilcimiz 29-20’lik üstünlükle ikinci çeyreğe girdi. Kosova temsilcisi üst üste dış şutlardan isabetler bulsa da Karşıyaka’yı pota altında durduramayınca Kaf-Kaf farkı açmaya devam etti ve soyunma odasına 54-42 üstünlükle girmeyi başardı.

İkinci yarıya kısalarından da katkı alarak başlayan temsilcimiz savunmada biraz vidaları gevşetmiş olsa da farkı çift hanelerde korumayı başardı ve çeyreği 75-63 önde tamamladı. Son çeyrekte Henry’i de devreye sokan Pınar Karşıyaka, misafir takımın direncini tamamen kırdı ve farkı daha da arttırarak tam 22 sayılık farkla çok rahat bir galibiyete imza attı.

Öne çıkan performanslar;
Pınar Karşıyaka: Sek Henry (22 sayı, 6 ribaund, 11 asist, 28 verimlilik), Assem Marei (21 sayı, 12 ribaund, 24 verimlilik), İlkan Karaman (18 sayı, 5 ribaund, 19 verimlilik), Berk Uğurlu (14 sayı, 5 asist, 19 verimlilik)
Sigal Prishtina: Kyan Anderson (26 sayı, 7 ribaund, 6 asist, 29 verimlilik), Khalid Boukichou (22 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 4 blok, 23 verimlilik), Dardan Berisha (16 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 11 verimlilik)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Büyükçekmece Zaferi Ardından Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka konuk ettiği Onvo Büyükçekmece‘yi etkili hücum performansı sayesinde 93-87’lik …