Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka Taraftarı Önünde Bahçeşehir Koleji’ni Geçerek Kötü Gidişe Dur Dedi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 14. hafta karşılaşmasında Pınar Karşıyaka evinde ağırladığı Bahçeşehir Koleji‘ni 103-77’lik skorla mağlup etti.

Müsabakanın başında Pınar Karşıyaka’nın 4-0 öne geçerken Rautins ve Harris’le üstünlük kuran Bahçeşehir Koleji, 7. dakikada farkı 9 sayıya kadar çıkardı: 9-18. Ev sahibi ekibin farkı azalttığı ilk çeyreği Bahçeşehir Koleji 24-21 önde bitirdi. İkinci çeyreğe daha etkili başlayan Pınar Karşıyaka, 14. dakikada Berk Uğurlu ile bulduğu basketle 31-30 öne geçti. Son 3 dakikasına 37-37 eşitlikle girilen devreyi Pınar Karşıyaka, Walker’ın son saniyede attığı 3 sayılık basketle 46-45 üstün tamamladı.

Üçüncü çeyreğin başında farkı 7 sayıya yükselten (52-45) Pınar Karşıyaka önünde 9-0’lık seri yakalayan konuk ekip, 23. dakikada 54-52 öne geçti. Pınar Karşıyaka’nın tekrar üstünlüğü ele geçirdiği periyotta ev sahibi ekip, 28. dakikada Marei’nin 28. dakikada bulduğu basketle farkı 7 sayıya yükseltti: 68-61. Son dakikada farkı 10 sayıya çıkaran (74-64) Pınar Karşıyaka, periyodu 74-65 galip bitirdi. Son çeyrekte Berk, Henry ve Birkan’ın 3 sayılık basketleriyle etkili olan Pınar Karşıyaka, 37. dakikada farkı 24 sayıya çıkardı: 97-73. Pınar Karşıyaka müsabakadan 103-77 galip ayrıldı.

Öne çıkan performanslar;
Pınar Karşıyaka: Assem Marei (32 sayı, 11 ribaund, 3 topçalma), Sek Henry (18 sayı, 3/8 3sayı, 2 ribaund, 7 asist), Berk Uğurlu (18 sayı, 2/2 3sayı, 4 ribaund, 5 asist, 2 topçalma)
Bahçeşehir Koleji: Manny Haris (27 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 2 topçalma), Andy Rautins (13 sayı, 4/6 3sayı, 3 ribaund, 3 asist)

Editör Yorumu:

Pınar Karşıyaka Gailius ile yolları ayırdıktan sonra ve yönetimden oyunculara gelen ceza da takımı mental olarak ayağa kaldırmış durumda. Marei müthiş bir performans sergilerken Henry bildiğimiz gibiydi. Asıl önemli olan sakatlıktan döndükten sonra kendini bulan Berk’in performansıydı. Milli takımımız için de onun performansı hayli değerli. Bahçeşehir cephesinde ise Colom sezon başından beri en kötü performansını sergilelerken Harris dışında ayakta kalabilen olmadı desek yeridir. Koç Dedas’ın öğrencileri ev sahibinin agresif ve yüksek tempolu oyununa karşı hiç reaksiyon gösteremedi ve farklı kaybetmekten kurtulamadı. Karşıyaka’nın kendine tekrar gelmesi ve özellikle taraftarı ile barışması ligimizin rengi ve kalitesi açısından ilerleyen haftalar açısından umut verdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …