Güncel Haberler

Fenerbahçe Beko Bandırma’dan Yine Çıkamadı!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 14. haftasında normal süresi 66-66 eşitlikle sona eren karşılaşmada Banvit, Bandırma’da konuk ettiği Fenerbahçe Beko‘yu 83-78’lik skorla mağlup etti.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçın 4. dakikası 4-4 eşitlikle geçildi. Rakibine oranla sert savunmayla etkili olan Banvit, çeyreği 15-11 önde tamamladı. İkinci periyoda da iyi başlayan Banvit, Tolga Geçim, Şehmus Hazer ve Perez ile sayılar bularak 14. dakikada skoru 21-13’e getirdi. Sarı-lacivertli ekibin boş toplarını Morgan, Neal, Perez ile cezalandıran ve hücumda zorlanmaya başlayan rakibe bu çeyrekte sadece 9 sayı imkanı veren Banvit, soyunma odasına 27-20 önde gitti.

İkinci devreye tutuk başlayan Banvit karşısında Ali Muhammed ve Lauvergne ile sayılar bulan Fenerbahçe Beko, 23. dakikada skoru 27-26’a getirerek farkı 1 sayıya indirdi. Ali Muhammed’in sayılarıyla rahatlayan Fenerbahçe Beko, periyodu 44-38 üstün tamamladı. Banvit, son periyoda Rıdvan Öncel’in üstü üste kazandırdığı 5 sayı ile başladı. Nefes kesen son dakikalarda üstün gelen taraf olmadı ve maçın normal süresi 66-66 sona erdi. Uzatma dakikalarını daha iyi oynayan Banvit, zorlu mücadeleyi 83-78 kazandı.

Öne çıkan performanslar;
Banvit: Jordan Morgan (20 sayı, 8 ribaund), Gary Neal (17 sayı, 3 ribaund), Alex Perez (16 sayı, 6 asist, 2 topçalma)
Fenerbahçe Beko: Ali Muhammed (16 sayı, 5 asist), Nicolo Melli (22 sayı, 6 ribaund)

Editör Yorumu:

Son yıllarda koç Obradovic yönetiminde hem Euroleague’de hem de BSL müthiş başarılara imza atan Fenerbahçe Beko, en ciddi sorun yaşadığı deplasmanlardan biri olan Bandırma’dan yine çıkamadı. Normal sezonda oynadıkları son 11 maçtan 9 tanesini kaybetmiş oldular Bandırma’da. Koç Hakan Demir yönetiminde reaksiyon göstermek için gerekli ortamı hazırlayan Banvit, rotasyonun daralması ve hücumda basit bir basketbol oynayarak ikili oyunlara odaklanılmasıyla istedikleri verimi elde ettiler. Özellikle oyunu akıllıca pota altına yıkan ve Morgan’ı Vesely’nin yokluğunda en iyi şekilde kullanan Banvit alkışları haketti bu değerli galibiyetle. Her ne kadar ilk yarıda iki takım da kötü bir basketbol sergilemiş olsalar da ikinci yarıda Fenerbahçe’nin beklenen dönüşü yapmasına rağmen uzatma bölümünde hata yapmayan ve galibiyete ulaşan Banvit, ligin kalanı için ışık veren bir performans sergiledi. Fenerbahçe Beko ise Galatasaray deplasmanından sonra bir kez daha deplasmanda kötü basketbol oynayarak kaybetti. Konsantrasyon problemi ve yorgunluk gibi bahaneler bence haklı bahaneler değil, sarı lacivertlilerin geniş ve kaliteli bir kadrosu var…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …