Güncel Haberler

Gaziantep Konuk Olduğu Eksik Afyon’u Uzatmada Geçebildi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 14. hafta mücadelesinde Gaziantep Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda Afyon Belediyespor‘un konuğu oldu. Normal süresi 66-66 biten maçın uzatma bölümü de müthiş bir çekişmeye sahne olurken parkeden galip ayrılan 73-71’lik skorla misafir takım Gaziantep oldu.

Maçın normal süresi boyunca hiç öne geçemeyen ve 7 dakika kala 19 sayı geri düşen ev sahibi Afyon Belediyespor muazzam bir çabayla geri gelerek maçı uzatmaya götürmeyi başardı ancak daha diri kalmayı bilen Gaziantep maçtan galibiyet çıkarmayı başardı.

Rakibin savunmada yumuşak başlamasını iyi değerlendiren Gaziantep, sürekli çembere giderek kolay sayılar buldu ve ilk çeyreği de 27-11 gibi net bir üstünlükle önde geçti. İkinci çeyreğe reaksiyon göstererek 5-0’lık seri ile başlayan Afyon’a karşılık gecikmedi misafir takımdan. Ancak ilk yarının son 5-6 dakikasına hakemlerin “hayli ilginç” faul ve steps düdükleri damga vurdu. Bu düdüklerin çoğunluğunun Afyon aleyhine çıkmasının da etkisiyle Gaziantep farkı açtı ve devreye 42-25 üstünlükle girdi.

BSL-Afyon-Gaziantep_06012019--01 (2)4

Üçüncü çeyrekte soyunma odasından dönen Afyon bir reaksiyon gösteremedi ve fark devam etti, Gaziantep çeyreği 58-40 önde kapattı. Son çeyreğin başında, bititme 7 dakika kalmışken ve fark 19 sayılara kadar çıkmışken geri dönüş ateşini harlayan isim tecrübeli forvet Cevher oldu. Onun üçlükleriyle havaya giren ve taraftarını arkasına alan Afyon, 3 dakika kala farkı 5 sayıya kadar indirdi. Bu bölümde serbest atış çizgisinden 0/4 ile oynayan Gaziantep de rakibinin ekmeğine yağ sürerken Calloway de devreye girince bitime 2 dakika kala fark 2 sayıya düştü. Son bölümde Gaziantep hücumlardan üst üste boş dönerken Carter ve Serkan ile skor üreten Afyon maçı 66-66 ile uzatmaya götürmeyi başardı.

Uzatma bölümünün ilk dakikası geçilirken maçta ilk kez öne geçmeyi başaran Afyon, sonraki 3.5 dakikada sadece 1 sayı bulunca Gaziantep 6 farkla öne geçti. Sonrasında Calloway liderliğinde tekrar küçük bir dönüşle farkı 2 sayıya indiren Afyon, Carter’ın son üçlüğünden isabet çıkmayınca nefeslerin tutulduğu maçı Gaziantep’e 71-73’lük skorla teslim etmiş oldu.

Öne çıkan performanslar;
Afyon Belediyespor: Cevher Özer (19 sayı, 3/7 3sayı, 5 ribaund), Earl Calloway (15 sayı, 4 ribaund, 7 asist)
Gaziantep: Tonye Jekiri (20 sayı, 11 ribaund), Sarunas Vasiliauskas (16 sayı, 3 asist), Shaq McKissic (14 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 topçalma)

Editör Yorumu:

Afyon Belediyespor Knight ve McGee’nin takımdan ayrılmasıyla çok önemli skor opsiyonlarını kaybetmişti. Takımda finansal problemlerden dolayı atmosfer kötüye giderken Cevher liderliğinde başta yerli oyuncular müthiş bir savaş verdiler bu maçta taraftarlarını da arkalarına alıp. Tam 19 sayıdan dönüp maçı uzatmaya da götürmeyi başardılar. Ancak uzatma bölümünde daha geniş rotasyona sahip olan Gaziantep tecrübeli oyuncularını da devreye sokarak daha az hata yaptı ve kazanmayı bildi. Bu maç Afyon için ciddi bir direnç kaybına neden olacaktır, bundan sonraki maçlarda takımdaki finansal problemler de çözülmezse tekrar aynı direnci gösterebileceklerini sanmıyorum. Gaziantep ise zorlu bir deplasmandan çok önemli bir galibiyet çıkararak bu sezon play-off yarışının önemli oyuncularından biri olduğunu tekrar gösterdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …