Güncel Haberler

Galatasaray Sinan Erdem’de Büyükçekmece’ye Şans Tanımadı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 14.hafta mücadelesinde Galatasaray, Sinan Erdem’de konuk ettiği Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol‘u 93-85’lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmada Williams’la pota altından sayılar üreten Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol karşısında Göksenin Köskal ile Hayes’le boyalı alandan basketler bulan Galatasaray, 6. dakikayı 14-12 üstün geçti. Eldridge ve Gibson’ın dış atışlardan kaydettiği sayılarla konuk ekip, ilk çeyreği 27-25 önde tamamladı. İkinci çeyreğe hücumda etkili başlayan ve boyalı alandan arka arkaya sayılar üreten Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol, Berkay Candan’ın üç sayılık basketiyle farkı çift hanelere çıkardı: 28-38. Auguste’nin pota altından Can Korkmaz’ın dış atışlardan kaydettiği sayılarla 11-0’lık seri yakalayan sarı-kırmızılı ekip, 17. dakikada öne (39-38) geçti. Karşılaşmanın ilk yarısı 45-45’lik eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya Harrison’un sayılarıyla 6-0’lık seriyle başlayan Galatasaray, 26. dakikada farkı 8 sayıya (58-50) taşıdı. Çeyreğin kalan bölümü karşılıklı sayılarla geçilirken, sarı-kırmızılı ekip, Hayes ve Klobucar’ın pota altından kaydettiği sayılarla final periyoduna 71-64 üstün girdi. Son çeyrek karşılık sayılarla başladı. Eldridge ile arka arkaya sayılar bulan Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol’a Hayes’in iç ve dış atışlardan kaydettiği basketlerle karşılık veren Galatasaray, 34. dakikada farkı çift hanelere (82-72) taşıdı. Galatasaray, Klobucar’ın dış atışlardan Harrison’un boyalı alandan ürettiği basketlerle skor üstünlüğünü korudu ve sahadan 93-85 galip ayrıldı.

Öne çıkan performanslar;
Galatasaray: Nigel Hayes (27 sayı, 11 ribaund, 2 asist), Zach Auguste (18 sayı, 6 ribaund, 2 topçalma)
Arel Üniversitesi Büyükçekmece: Devin Williams (24 sayı, 14 ribaund, 6 asist), Kenny Hayes (20 sayı, 5 asist)

Editör Yorumu:

Galatasaray ilk yarıda Büyükçekmece’nin istediği tempoda oynamasına izin verince hayli yüksek skorlu bir mücadele izledik ve bu durum Büyükçekmece’nin işine yaradı, maçın içinde kaldılar. Ancak ikinci yarı ile birlikte hiç oyundan çıkmadan oynayan Hayes ile Williams’ın yorulmaları ile Galatasaray vites arttırdı ve Hayes ile Auguste’un devreye girmeleri ile farkı açmaya başladılar. Özellikle Hayes’in 4 numaradan getirdiği iç-dış etkinliğine karşı savunmada bir türlü çözüm bulamayan Büyükçekmece savunmada hiç direnç gösterememeye başladı ve fark da giderek açıldı. Sarı kırmızılılar Webster’ın sakat olduğu bir günde Klobucar, Can, Göksenin ve Harrison’ın el birliği ile guard rotasyonundaki eksikliği hissettirmediler. Bu sonuçla Galatasaray devre arasında oynanacak Türkiye Kupası bileti için ilk 8 içindeki yerini garantilerken Büyükçekmece ise şansını epey zora soktu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …