Güncel Haberler

Anadolu Efes Alev Simon Liderliğinde İstanbul BBSK’yı Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 14.hafta mücadelesinde Anadolu Efes, konuk olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyespor‘u 93-80’lik skorla mağlup etti.

Dengeli başlayan müsabakanın 4. dakikasını, İstanbul Büyükşehir Belediyespor 8-7 önde geçti. Periyot boyunca pota altından ve hızlı hücumlardan skor üreten ev sahibi ekip, Anadolu Efes karşısında ilk çeyreği 26-20 üstün kapattı. İkinci periyotta Babic ve Holloway’in sayılarıyla hücumda tempolu oyununu sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 13. dakikada farkı 9 sayıya (34-25) çıkardı. Daha sonra oyun kurucularının yanı sıra pivotlarıyla üst üste basketler bulan Anadolu Efes, yakaladığı 14-4’lük seriyle 18. dakikada öne geçti: 38-39. İlk yarının son anlarında özellikle Mehmet Yağmur’la etkili hızlı hücumlar yapan ev sahibi ekip, soyunma odasına 46-41 önde girdi.

BSL-00120190105_2_34271263_40468627 (3)

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, ikinci yarıya da iyi başladı. Semih Erden, Babic ve Holloway’le sayılar bulan ev sahibi takım, 22. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 53-42. Top kayıpları yapan rakibi karşısında Micic’le hücumda tempoyu arttıran Anadolu Efes, 29. dakikada beraberliği yakaladı: 61-61. Çeyreğin son bölümleri karşılıklı basketlere sahne oldu. Çekişmeli geçen karşılaşmada İstanbul Büyükşehir Belediyespor, final periyoduna 65-64 önde gitti. Karşılaşmanın son çeyreği karşılıklı sayılarla başladı. Simon’la peş peşe üç sayılık basketler kaydeden Anadolu Efes, 33. dakikayı 74-69 önde bitirdi. Oyunu ağırlığını koyan Simon’la özellikle dış atışlardan isabetler bulmaya devam eden konuk ekip, hücumda temposunu kaybeden rakibi karşısında bitime 1 dakika 14 saniye kala farkı 16 sayıya kadar çıkardı: 77-93. Kalan sürede farkı koruyan Anadolu Efes, maçı 93-80 kazandı.

Öne çıkan performanslar;
İstanbul BBSK: Luka Babic (19 sayı, 6 ribaund, 7 asist), Tu Holloway (17 sayı, 2 ribaund, 3 asist)
Anadolu Efes: Krunoslav Simon (31 sayı, 8/11 3sayı, 5 ribaund), Vasilije Micic (14 sayı, 4 ribaund, 11 asist, 2 topçalma)

Editör Yorumu:

İstanbul BBSK Holloway ve Kulig liderliğinde maça çok iyi başladı. Anadolu Efes’in savunmada yaşadığı konsantrasyon probleminin cezasını çok iyi kesen koç Yavuz’un öğrencileri Babic’in de devreye girmesiyle 3.çeyrekte farkı 11 sayıya kadar da çıkarmayı başardı. Özellikle kısalarından skor katkısı almakta zorlanan, yay gerisinden çember dönen Anadolu Efes’te geri dönüş ateşini Hırvat skorer Simon yaktı. Yay gerisinden üst üste bulduğu üçlüklerle takımını ayağa kaldırdı. Micic’in de ona destek olmasıyla hücumda kendine gelen Anadolu Efes, rakibin dar rotasyon nedeniyle fiziksel olarak oyundan düşmesinden de faydalanarak farkı açtı ve 3 çeyrek zorlandığı maçtan galibiyet çıkarmayı başardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …