Güncel Haberler

Fenerbahçe Beko 2019’a Da Kazanarak Başladı!

Turkish Airlines EuroLeague 16. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Ülker Sports Arena’da Kirolbet Baskonia’yı konuk etti. İspanyol ekibini 96-87 yenen sarı lacivertliler, üst üste 12., toplamda da15. galibiyetine imza atarak, zirvedeki yerini korudu.

İkinci devrenin ilk maçında Kirolbet Baskonia’yı konuk eden temsilcimiz maça; Ali Muhammed, Green, Datome, Melli ve Vesely beşiyle çıktı.

Fenerbahçe Beko, karşılıklı basketlere sahne olan ilk periyodu 27-25 önde tamamladı. Sarı lacivertliler ikinci çeyrekte savunma performansını yükseltti. Melli’nin dış atışlarıyla farkı yedi sayıya çıkaran koç Obradovic’in öğrencileri, İtalyan forvetin son saniyedeki smacıyla da ilk yarıyı 48-41 önde bitirdi.

İkinci yarının başında sahneye Guduric çıktı. Sırp yıldız bir dakika içinde dış atışlardan dokuz sayı üreterek skoru 61-46 yaptı. Fenerbahçe Beko, 21 sayıya kadar çıkardığı farkı koruyamasa da üçüncü çeyreği 75-65 üstün kapattı. İspanyol takımı son çeyrekte farkı bir sayıya kadar indirdi. Vesely’nin faul çizgisiden bulduğu sayılarla skordaki üstünlüğünü koruyan temsilcimiz, son dakikalarda hata yapmadı ve karşılaşmayı 96-87 kazandı.

16’ncı maçında 15’inci, üst üste 12’nci galibiyetini alan Fenerbahçe Beko’da süre alan 10 oyuncu da skor üretti. Melli 19, Vesely 15, Guduric 14, Datome ve Sloukas 13’er sayıyla oynadı.

Öne çıkan performanslar;
Fenerbahçe Beko: Jan Vesely (15 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 4 topçalma, 22 verimlilik), Kostas Sloukas (13 sayı, 6 asist, 22 verimlilik), Nicolo Melli (19 sayı, 4 ribaund, 20 verimlilik)
Baskonia: Shavon Shields (22 sayı, 5 ribaund, 22 verimlilik), Vincent Poirier (15 sayı, 6 ribaund, 2 blok, 17 verimlilik)

EDİTÖR YORUMU:

Fenerbahçe Beko kağıt üstünde göründüğünden çok daha zorlandı bu maçta. Özellikle hücumda verimli ve yüksek yüzdeli bir başlangıç yapmaları onların aldanmasına, bu maçı çok rahat kazanacaklarına inanmalarına neden oldu. Melli, Guduric, Sloukas, Datome herkes yüksek yüzdeyle üçlükleri gönderince temsilcimiz skor patlaması yaşadı ancak 3.çeyreğin sonu ve 4.çeyreğin başında savunmayı boşlamalarının faturasını Baskonia kesti ve ciddi bir geriş dönüşle maça ortak olmayı başardı. Granger ve Shengelia’nın eksikliğini ise bu noktada çok fazla hissettiler, kalan kısımda geri dönüşü tamamlayacak saha içi liderini bulamadıkları ve savunmada Fenerbahçe’yi yavaşlatamadıkları için farkın yeniden açılmasına da engel olamadılar. Özetle temsilcimiz bu kez bizi alıştırdığı gibi savunma performansı ile değil, hücum performansı ile hanesine bir galibiyet daha yazdırdı. Ancak önümüzdeki maçlar adına sarı lacivertlilerin her maç böyle yüksek yüzde ile üçlük atamayacağını net olarak söyleyebiliriz, bu nedenle bildiğimiz savunma anlayışlarına acilen dönmeleri şart…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …