Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Lig’de Haftanın Ödülleri ve Genel Görünüm (13.Hafta)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 13.hafta maçları tamamlandı. Favoriler, Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes’in farklı ve rahat galibiyetler aldığı haftada sürpriz yaşanmadı. Bahçeşehir Koleji ile Türk Telekom da form grafiklerini yükseltmeye devam ettiler. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN MAÇI:

Bahçeşehir Koleji Ayhan Şahenk’i evi olarak net olarak benimsedi bu sezon. Bir çok dev takımı devirdikten sonra bu kez rakipleri geçtiğimiz sezonun finalisti Tofaş idi. Belki de sezon başından beri çarkın işlemeyen tek dişlisi Babb’dı ve onu da değiştirdiler. Geçtiğimiz hafta kadroya kattıkları Harris, Tofaş karşısında tam olarak takıma ısındığını gösterdi ve Colom ile birlikte kelimenin tam anlamıyla takımı sırtlayıp bu nefes kesici mücadelede galibiyete taşıdılar. Tabi Rautins’in kritik ve öldürücü üçlüklerini de unutmamak lazım. Tofaş cephesinde ise Eurocup’dan elenmenin moral bozukluğu halen tam olarak takımın üstünden atılamamış. Mejia dışında diğer parçaları bir türlü verimli olarak oyuna sokamadı koç Ene. Buna rağmen savunmada genç oyuncuların enerjisinden faydalanıp formda rakibine karşı iyi direndi Tofaş ancak son bölümde daha az hatayla oynayan Bahçeşehir Koleji galibiyete ulaştı. Her iki takım da Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’dan sonra ligimizin önemli takımları arasında yer alıyor, onların başarılı olmaları ve varlıklarını sürdürebilmeleri basketbolumuzun geleceği adına çok önemli.

HAFTANIN TAKIMI:

Türk Telekom, 7DAYS EuroCup’da normal sezon grup aşamasından elenerek basketbol severleri hem üzmüş hem de kızdırmıştı. Bu kadronun hakkı hakkı değildi kesinlikle bu kadar erken elenmek. Ancak buna karşın ligde ise yollarına tam gaz devam ediyorlar. Son olarak sahalarında ağırladıkları, son haftaların flaş takımı Galatasaray’ı da çekişmeli geçen mücadelenin ardından 87-81 yenmeyi başardılar. Rakip en skorer isimleri Landesberg’e çok iyi önlem almışken takım olarak farklı opsiyonları devreye sokarak galibiyete uzandılar. Sadece lige konsantre olmuş bir Türk Telekom, yıldız isimleri ile bu sezon ilk 4 yarışı içinde olacağını şuanki puan tablosu zaten söylüyor. Galatasaray karşısında aldıkları bu kritik galibiyetin ardından 9 galibiyete yükseldiler ve 2.sıradaki Anadolu Efes’in sadece averajlar arkasında 3.sıradaki yerlerini aldılar.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Brock Motum (F – Anadolu Efes – 25 sayı, 8 ribaund, 1 asist, 30 verimlilik)

Avusturalyalı forvet koç Ataman’ın göreve gelmesiyle en büyük gelişimi gösteren oyunculardan biri oldu. Zalgiris Kaunas’da koç Jasikevicius ile başladığı gelişim serüvenine tam gaz devam eden Motum, bu hafta Pınar Karşıyaka mücadelesinde kusursuza yakın bir şut performansı sergiledi. 23 dakika parkede kalan solak forvet, 9/11 2 sayı, 2/3 3sayı, 1/1 serbest atış isabet oranı ile 25 sayı üretirken takımının en skorer ismi oldu. Savunmada her ne kadar zaafları olsa da hücumdaki çok yönlülüğü ve ribaundlardaki enerjisi ile koç Ataman’ın sisteminde değişmez isimlerden biri olmaya devam ediyor.

brock motum efes ile ilgili görsel sonucu

HAFTANIN BEŞİ:

MVP – Brock Motum (Anadolu Efes): 25 sayı, 8 ribaund, 30 verimlilik)
Marcos Knight (Afyon Belediyespor): 24 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 23 verimlilik)
T.J. Campbell (Türk Telekom): 20 sayı, 3 ribaund, 7 asist, 4 topçalma, 21 verimlilik)
Quino Colom (Bahçeşehir Koleji): 20 sayı, 3 ribaund, 10 asist, 22 verimlilik)
Jan Vesely (Fenerbahçe Beko): 12 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 21 verimlilik)

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Semih Erden (İstanbul BBSK): 15 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 15 verimlilik
Yunus Sonsırma (Türk Telekom): 10 sayı, 3 ribaund, 3 assit, 12 verimlilik
Can Uğur Öğüt (Gaziantep): 13 sayı, 3 ribaund, 8 asist, 2 topçalma, 17 verimlilik
Cevher Özer (Afyon Belediyespor): 20 sayı, 5 ribaund, 13 verimlilik
Tolga Geçim (Banvit): 11 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 11 verimlilik

HAFTANIN KOÇU:

Bahçeşehir Koleji sahasında ağırladığı ligin favori ekiplerinden Tofaş karşısında kritik bir galibiyete imza atarken kuşkusuz Yunan koç Stefanos Dedas‘ın bu sonuçta katkısı büyüktü. Babb’dan verim alınamamasının ardından Harris’i hızlıca sistemine monte ederek mental ve fiziksel olarak onun hazırlayan, Colom liderliğinde White ile Rautins’i en verimli şekilde kullanan Dedas, savunmada da rakibin silahlarına karşı değişmeli bir savunmayla çok iyi hazırlanmış ve önlem almış. Özellikle Garrett üzerinde takım olarak yapılan akıllı baskı Tofaş’ın hücumda sınırlandırılması ve 80 sayının altında tutulması adına çok değerliydi. Bahçeşehir Koleji yeni katıldığı BSL’nin en değerli renklerinden biri ve koç Dedas da bu rengin yaratıcısı olarak alkışları hakediyor fazlasıyla.

HAFTANIN KAYBEDEN PERFORMANSI:

Devin Williams (C – Arel Üniversitesi Büyükçekmece – 17 sayı, 14 ribaund, 2 asist, 2 topçalma, 24 verimlilik)

Büyükçekmece düşme hattından uzakta ve rahat konumdalar bu sezon. Ancak ilk 8 yolunda avantajlarını denk rakiplerinden biri olan Afyon Belediyespor’a kendi sahalarında yenilerek kaybettiler. Bu maçta da sezon başından beri bizi alıştırdığı üzere Büyükçekmece’nin Birleşik Amerikalı pivotu Devin Williams sahnedeydi. Her iki pota altında da elinden geleni yaptı ve Afyon’un Carter takviyesi ile güçlenmiş pota altı rotasyonuna karşı çok iyi savaştı. Özellikle ribaundlarda sergilediği istikrarlı performansla onu yakın zamanda Euroleague sahnesinde göreceğimizi düşünüyorum. Bu sezon tartışmasız ligin en iyi 3 pivotundan biri, keyifle izlemeye devam ediyoruz.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …