Güncel Haberler

RESMİ: Buducnost Yeni Koçunu Açıkladı

Turkish Airlines Euroleague‘in Adriyatik Ligi temsilcisi Buducnost, alınana başarısız sonuçların ardından koçu Aleksandar Dzikic ile yollarını ayırmıştı. Sizlere bu haberde detaylarını ilettiğim yeni koç ise kulüp tarafından resmi olarak açıklandı. Karadağ temsilcisinin yeni patronu ülkemizde Tofaş’da da görev yapmış olan tecrübeli Hırvat koç Jasmin Repesa olacak.

57 yaşındaki Repesa, 7 farklı kulübün başında tam 12 sezonluk bir Euroleague tecrübesine sahip. Hırvat koç son olarak 2015-17 arasında Olimpia Milano’nun başında Euroleague sahnesinde boy göstermişti. Repesa’nın kupa koleksiyonu da hayli kalabalık. Hırvatistan, İtalya ve Türkiye’de toplam 10 lig şampiyonluğu bulunurken aynı zamanda Fortitudo Bologna’yı da 2004 yılında Euroleague finaline taşımış ama Maccabi Tel Aviv’e 74-118 kaybetmişlerdi. Repesa aynı zamanda Hırvatistan milli takımının da başında iki turnuvada yer almıştı.

Repesa, Euroelague’de 3-12 galibiyet oranı ile 15.sırada olan ve 8-4 galibiyet oranı ile Adriyatik Lig’de 4.sırada olan Buducnost’un başına geçecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Zorla Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Kızıl Yıldız konuk ettiği Studentski Centar karşısında çok …