Güncel Haberler

Anadolu Efes Sinan Erdem’de Pınar Karşıyaka’yı Farklı Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 13. haftanın kapanış müsabakasında Anadolu Efes, sahasında Pınar Karşıyaka‘yı 104-76’lık skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya hücumda etkili bir başlangıç yapan Anadolu Efes, 16-0’lık seri yakalayarak Pınar Karşıyaka karşısında 5. dakikayı 16-2 önde geçti. Çeyrek boyunca sert savunmasıyla ön plana çıkan lacivert-beyazlılar, hızlı hücumların yanı sıra üç sayı çizgisinin gerisinden üst üste bulduğu basketlerle ilk periyodu 25 sayı farkla 33-8 önde bitirdi. İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başlarken Anadolu Efes, Metecan Birsen’in sayılarıyla 13. dakikada farkı 29 sayıya kadar çıkardı: 40-11. Pınar Karşıyaka, skor avantajıyla rotasyona giden ev sahibi ekip karşısında İlkan Karaman, Walker ve Marei’nin basketleriyle farkı kapatmaya çalıştı. Beaubois, Motum ve Simon ile oyunun kontrolü yeniden eline alan lacivert-beyazlılar, devreyi 58-33 üstün kapattı.

İkinci yarıda Motum, Doğuş Balbay ve Micic’le skor üretmeye devam eden Anadolu Efes, İzmir temsilcisinin farkı kapatmasına izin vermedi. Oyundan düşen Pınar Karşıyaka karşısında farkı koruyan lacivert-beyazlılar, son çeyreğe 84-55 üstün gitti. Mücadelenin dördüncü periyoduna Beaubois’in basketleriyle giren Anadolu Efes, 31. dakikada farkı 34 sayıya çıkardı: 89-55. Kalan sürede farkı koruyan lacivert-beyazlılar, maçı 104-76 kazandı.

BSL0120181230_2_34188622_40322563 (2)

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes’te Euroleague’de üst üste alınan CSKA ve Barcelona mağlubiyetlerinin ardından moraller bozuktu. Ancak bu seviyede uzun süredir oynayan ve tecrübeli yıldızlardan kurulu bir takımın hızlıca bir reaksiyon göstermesi bekleniyordu ki bunu Pınar Karşıyaka maçında net olarak gördük. İzmir temsilcisinin de son maçlarda düşen bir form grafiğine sahip olması bu duruma yardımcı oldu ve lacivert beyazlılar beklediğinden de kolay bir galibiyet aldı. Maçı ilk çeyrekte koparan Anadolu Efes rakibinin direncini çok erken kırdı. Karşıyaka cephesinde daha ilk çeyrekten Marei’nin 2 faul alması ve takımın 3 ana skorerinden biri olan Walker’ın bir türlü devreye girememesi onlar adına gelen bu farklı mağlubiyetin bir özetiydi. Sert ve agresif Anadolu Efes savunması karşısında çaresiz kaldı Pınar Karşıyaka. Lacivert beyazlılar sergiledikleri bu istekli ve pozitif basketbolla hem Euroleague hem de BSL’de zirveye ne kadar odaklandıklarını gösterdiler. Pınar Karşıyaka’da ise kötü gidişat devam ediyor, artık toparlanma vakitleri geldi, aksi durumda ilk 8 sırada yer alıp ligin ilk yarısının sonunda yapılacak Türkiye Kupası’nda sahne alamayacaklar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …