Güncel Haberler

Fenerbahçe Beko Evinde Daçka’yı Çok Rahat Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 13. haftasında Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Darüşşafaka Tekfen‘i 91-61’lik skorla mağlup etti.

Karşılaşma karşılıklı sayılarla başladı. Melli ve Melih Mahmutoğlu’nun dış atışlardan kaydettiği basketlerle Fenerbahçe Beko, 5. dakikayı 12-5 üstün geçti. Eric ve Douglas’la pota altından basketler bulan Darüşşafaka Tekfen karşısında Guduric’le sayılar üreten sarı-lacivertli ekip, ilk çeyreği 22-15 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Darüşşafaka Tekfen’e pota altında üstünlük kuran Fenerbahçe Beko, Datome’nin boyalı alandan kaydettiği basketle 15. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 28-18. Hücumlardan boş dönen rakibi karşısında sarı-lacivertli ekip, Guduric ile Vesely’nin arka arkaya ürettiği sayılarla farkı açtı ve soyunma odasına da 47-30 önde gitti.

BSL-0120181230_2_34187538_40320629 (3)

Üçüncü periyotta Melih Mahmutoğlu ve Ali Muhammed’le üç sayılık basketler bulan Fenerbahçe Beko, 26. dakikada farkı 22 sayıya (60-38) taşıdı. Oyun konsantrasyonu düşen rakibi karşısında rahat bir oyun sergileyen sarı-lacivertli ekip, final periyoduna 70-45 üstün girdi. Son çeyrekte Kalinic ve Egehan Arna’nın sayılarıyla farkı açmaya devam eden Fenerbahçe Beko, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı 30 sayı farkla (91-61) kazandı.

EDİTÖR YORUMU:

Fenerbahçe Beko, CSKA Moskova’dan sonra Real Madrid’i de Ülker Arena’da muhteşem bir mücadele sonrası devirmeyi başardı ve şuanda Euroleague’in açık ara en formda takımı olduğunu gösterdi. Artık onlar için oyuncuların bireysel anlamda varlığı önemli değil, tamamen bir sistem takımı olduklarını Sloukas olmadan Real’i yenerek bir kez daha kanıtladılar. Bu galibiyetin morali ile Daçka karşısında da etkili olacaklarını biliyorduk ama bu kadar agresif bu kadar dominant bir oyun sergilemeleri sürpriz oldu. Koç Ernak’ın göreve gelmesiyle toparlanarak çıkışa geçen Daçka ligdeki ilk ciddi sınavında çakılarak sınıfta kaldı net olarak. Sarı lacivertlilerin sert savunmasına karşı hiç varlık gösteremediler ve tüm oyuncularından tam katkı alan Fenerbahçe’yi de bırakın durdurmayı yavaşlatamadılar bile. Koç Obradovic’in öğrencileri kulvar ya da maç dinlemeden yoluna tam gaz devam ediyor…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …