Güncel Haberler

Türk Telekom Ankara’da Galatasaray’a Şans Tanımadı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 13. haftasında Türk Telekom, sahasında Galatasaray‘ı 87-81’lik skorla mağlup etti.

Türk Telekom, karşılaşmaya Campbell, Yunus Emre Sonsırma ve Stimac’ın basketleriyle 8-0’lık seriyle başladı. Özellikle üç sayı çizginin gerisinden etkili olan Ankara ekibi, 5. dakika geçilirken 13 sayılık farka (19-6) ulaşarak rakibine mola aldırdı. Mola sonrası toparlanan sarı-kırmızılı takım, Göksenin Köksal ve Harrison’un üç, Auguste’nin de iki sayılık basketleriyle farkı 5 sayıya (19-14) indirdi. Ev sahibi Türk Telekom, Campbell’ın 9 sayı ürettiği ilk periyodu 25-18 önde tamamladı. İkinci periyodun başında Galatasaray’da Can Korkmaz ve Erol Can Çinko üç sayılık basketler bulurken, Türk Telekom’da Ender Arslan başarılı iki serbest atış kaydetti. Hücumda Campbell-Gabriel ikilisinin devreye girmesiyle farkı yeniden açmaya başlayan Türk Telekom, 17. dakikada durumu 41-31 yaptı. Galatasaray periyodun son bölümde hücumda pota altını daha etkili kullansa da soyunma odasına Ankara ekibinin 46-39’luk üstünlüğüyle gidildi.

Üçüncü çeyreğe Harrison ve Hayes’in üç sayılık basketleriyle etkili bir giriş yapan Galatasaray, farkı bir sayıya (46-45) kadar eritti. Stimac’ın turnikesine Auguste ile cevap veren sarı-kırmızılılar, Hayes ile üç sayı çizgisinin gerisinden bir basket daha bularak karşılaşmada ilk kez öne geçti: 48-50. Campbell’ın ürettiği basketlerle yeniden skor üstünlüğünü ele geçiren (52-50) Türk Telekom, çeyreği 61-60 önde bitirdi. Final periyodunun başında skoru 66-62 yapan Türk Telekom, daha sonra Landesberg’in basketiyle farkı 6 sayıya (68-62) çıkardı. Sertleşen mücadelede son 4 dakikaya Stimac’ın basketiyle 74-68 önde giren ev sahibi takım, rakibine mola aldırdı. Son bölümde iki takım da üç sayı çizgisinin gerisinden basketler üretirken, karşılaşmadan 87-81’lik skorla Türk Telekom galip ayrıldı.

Öne çıkan performanslar;
Türk Telekom: T.J. Campbell (20 sayı, 5/10 3sayı, 3 ribaund, 7 asist, 4 topçalma), Vladimir Stimac (19 sayı, 6 ribaund, 3 asist), Kenny Gabriel (18 sayı, 13 ribaund, 3 asist)
Galatasaray: Nigel Hayes (17 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 2 topçalma), Aaron Harrison (15 sayı, 4/8 3sayı, 3 ribaund), Zach Auguste (12 sayı, 12 ribaund, 2 topçalma), Marko Arapovic (15 sayı, 9 ribaund)

EDİTÖR YORUMU:

Koç Erdoğan dersine yine iyi çalışmış ve Göksenin ile maçın ilk anından itibaren Landesberg’i tam anlamıyla kitlemiş. Ama Türk Telekom da ilk dakikalardan itibaren hemen alternatif bir atıcı buldu ve Cmapbell’ı devreye soktu. Kariyerinin en iyi 3 sayı performanslarından birini sergileyen Birleşik Amerikalı guard maç boyunca sarı kırmızılıların her geri dönüşüne bulduğu kritik bir üçlük ile karşılık verdi. Ayrıca savunmada iyi iş çıkaran ve fizik dezavantajına rağmen birebirlerde yenilmeyen Campbell tartışmasız maçın yıldızıydı. Kenny Gabriel’ın ekstra skor katkısının yanı sıra Stimac da formda Auguste karşısında gayet etkiliydi. Özetle Türk Telekom geniş rotasyonun ve ev sahibi avantajının tüm nimetlerinden faydalandı. Galatasaray’da Harrison çok geç açılırken Webster berbat bir maç oynadı. Buna rağmen zaman zaman kıpırdanan Hayes ve Göksenin, Can, Arapovic üçlüsünün hücumda da verdiği ekstra katkılarla oyunun içinde kaldı sarı kırmızılılar. Son bölümde Harrison ile Hayes biraz daha akıllı oynayabilseler maçı kazanmaları ya da uzatmaya götürmeleri muhtemeldi. Türk Telekom ise son bölümde tecrübesini ve kalitesini konuşturarak rakibinin hatalarına cezayı kesti ve evinde kazanarak formda grafiğini sürdürdü.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …