Güncel Haberler

Banvit, Sakarya Deplasmanından Galibiyetle Dönüyor

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 13. haftasında Banvit, deplasmanda Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol‘u 75-67’lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya Morgan ve Neal’in sayılarıyla başlayan Banvit, 6. dakikada 12-6 öne geçti. Herndon, Edogi, Şafak Edge ve Etou ile basketler bulmasına rağmen farkı kapatamayan Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol, ilk periyodu 20-12 geride tamamladı. Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci çeyrekte ev sahibi takım, Wilbekin’in üç sayılık basketleri ve İzzet Türkyılmaz’ın sayılarıyla 16. dakikada farkı 3 sayıya indirdi: 28-31. Tolga Geçim, Morgan, Perez ve Neal ile rakibine cevap veren Banvit, soyunma odasına 41-33 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğe Perez, Moore ve Neal’in basketleriyle başlayan konuk ekip, 23. dakikada farkı 14 sayıya çıkardı: 37-51. Üstünlüğünü koruyan Banvit, son çeyreğe 8 sayı farkla (54-62) önde girdi. Son periyotta farkı açan Banvit, 37. dakikada Morgan’ın bulduğu sayıyla farkı 15 sayıya kadar (59-74) çıkardı. Kalan dakikalarda da üstünlüğünü koruyan Balıkesir temsilcisi, parkeden 75-67 galip ayrıldı.

Öne çıkan performanslar;
ADATIP Sakarya BŞB: Şafak Edge (16 sayı, 2/5 3sayı), Mitchell Wilbekin (13 sayı, 3/4 3sayı), Kelsey Barlow (12 sayı, 4 ribaund, 5 asist)
Banvit: Gary Neal (16 sayı, 3/7 3sayı, 2 rribaund, 3 asist), Jordan Morgan (15 sayı, 10 ribaund, 2 asist), D.J. Shelton (14 sayı, 2/4 3sayı, 7 ribaund)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …