Güncel Haberler

Bahçeşehir Koleji Nefes Kesen Mücadelede Tofaş’ı Devirdi!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 13. haftasında Bahçeşehir Koleji, sahasında Tofaş‘ı 79-77’lik skorla mağlup etti.

Müsabakaya hücumda etkili başlayan Bahçeşehir Koleji, Rautins’in üst üste dış atış isabetleriyle Tofaş karşısında 8. dakikayı 23-11 önde geçti. Çeyreğin büyük bölümünde oyunun kontrolünü elinde bulunduran ev sahibi ekip, birinci periyodu 25-16 önde tamamladı. Tofaş, ikinci çeyreğe iyi başladı. Garrett’ın sayı ve asistleriyle hücumda tempoyu yakalayan Bursa temsilcisi, 14. dakika biterken farkı 3 sayıya indirdi: 28-25. Periyodun son bölümlerinde Bahçeşehir Koleji, boş atışlarda isabet bulamadı ve peş peşe top kayıpları yaptı. Boyalı alandan skor üreten Bursa temsilcisi, devreyi 40-39 üstün kapattı.

İkinci yarı karşılıklı basketlerle başladı. Üç sayı çizgisinin gerisinden Weems ile üst üste basketler kaydeden Tofaş, 26. dakikada farkı 11 sayıya (62-51) çıkardı. Colom, Harris ve Rautins’in basketleriyle oyuna yeniden ortak olan Bahçeşehir Koleji, 11-2’lik seri yakaladı ve çeyreğin bitimine 56 saniye kala farkı 2 sayıya düşürdü: 62-64. Ev sahibi ekibin top kaybının ardından Mejia ile sayı bulan Bursa temsilcisi, son periyoda 66-62 galip durumda girdi. Takımlar son çeyreğe tempolu girerken, konuk ekip, Garrett ve Mejia’nın sayılarıyla 33. dakikayı 70-64 önde geçti. Taraftarının da desteğini arkasına alan Bahçeşehir Koleji, Harris ve Colom’la basketler bularak 36. dakikada farkı 1 sayıya (71-72) indirdi. Son bölümler karşılıklı serbest atışlarla geçilirken ev sahibi takım, Rautins’in üç sayılık basketiyle bitime 1 dakika 23 saniye kala beraberliği yakaladı: 77-77. Çekişmeli geçen mücadelede Bahçeşehir Koleji, Colom’un serbest atış isabetleriyle bitime 14 saniye kala 79-77 üstünlük yakaladı. Tofaş, son hücumda sayı bulamadı ve ev sahibi takım karşılaşmayı 79-77 kazandı.

Öne çıkan performanslar;
Bahçeşehir Koleji: Manny Harris (22 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 3 topçalma), Andy Rautins (21 sayı, 7/10 3sayı, 3 ribaund, 3 asist, 2 topçalma), Quino Colom (20 sayı, 3/8 3sayı, 3 ribaund, 10 asist)
TOFAŞ: Sammy Mejia (20 sayı, 2 asist), Frank Elegar (13 sayı, 8 ribaund, 4 asist), Diante Garrett (10 sayı, 8 ribaund, 7 asist)

EDİTÖR YORUMU:

İki takım da maça müthiş bir tempoyla başladı. Özellikle Bahçeşehir Rautins’in üçlük çizgisi gerisinden sıcak başlamasından çok iyi faydalanarak Colom ve Harris’in de deliciliğini kullanarak TOFAŞ savunmasını zorladı. Koç Ene’nin öğrencileri Mejia dışında alternatif bir skoreri bulamamasına rağmen Elegar’ın boyalı alandaki bitiriciliği ve Garrett’ın kenardan gelerek organizasyona yaptığı katkıyla maçın içinde kaldı. Ancak evinde oynamanın avantajıyla son bölümde daha diri kalan ve Colom liderliğinde daha iyi organize olan Bahçeşehir nefesleri kesen bu maçı kazandı. Harris’e de ayrı bir parantez açmak lazım. Henüz ikinci maçı olmasına rağmen takıma çok hızlı adapte olmuş ve beklediğim gibi Colom’un elini çok rahatlattı, sıkışan hücumlarda sorumluluk aldı ve birebirleri ile büyük katkı sağladı galibiyete ki savunmada da hiç fena iş çıkarmadı. Mental olarak iyi durumda olduğunda ve oynamak istediğinde ne kadar değerli bir silah olduğunu tekrar gördük. Bu arada Mejia ile maç boyu bizlere izlettikleri düello hakikaten çok keyifliydi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …