Güncel Haberler

Maccabi Tel Aviv O’Bryant Liderliğinde Milano’yu Son Nefeste Devirdi!

Maccabi Tel Aviv Turkish Airlines Euroleague 15.hafta mücadelesinde konuk ettiği Olimpia Milano‘yu nefesleri kesen bir mücadelenin ardından 94-92 mağlup etmeyi başardı. İsrail ekibi bu sonuçla birlikte 15 maçın ardından 5. galibiyetini alırken, Olimpia Milano ise 8.yenilgisini aldı ve play-off yarışında önemli bir yara aldı.

Maçın ilk yarısında dengede bir mücadele vardı. İki takım da hücumda etkili olurken birbirlerini savunmada durdurmak hatta yavaşlatmak için bile çaba sarfetmediler adeta. Milano’da Nedovic, Maccabi’de ise O’Bryant ön plana çıkan isimler oldular. Milano ilk çeyreği 24-21 ve devreyi de 48-46 önde tamamlamayı başardı.

İkinci yarıya ise O’Bryant’ın müthiş performansı eşliğinde Maccabi Tel Aviv agresif başladı. Milano da yine ilk yarıda olduğu gibi hücumdaki etkinliği ile rakibine karşılık verip, maçtan kopmadı ve son çeyreğe 75-75 beraberlikle girildi. Maçın son çeyreğinde de çekişme ve mücadele seviyesi hiç düşmedi, heyecan giderek yükselirken skor üstünlüğü sürekli el değiştirdi. Milano Brooks ile son topta 3 sayı çizgisi gerisinden eline gelen fırsatı değerlendiremeyince ev sahibi nefesleri kesen mücadeleden 94-92 galip ayrılmayı başardı.

Öne çıkan performanslar;

Maccabi Tel Aviv: Johnny O’Bryant (32 sayı, 5/7 3sayı, 5 ribaund, 3 asist, 3 topçalma), Alex Tyus (16 sayı, 7 ribaund, 3 blok), DeAndre Kane (12 sayı, 6 ribaund, 4 asist)
Olimpia Milano: Mike James (16 sayı, 4 ribaund, 8 asist), Vladimir Micov (16 sayı, 8 ribaund, 6 asist, 3 topçalma), Nemanja Nedovic (17 sayı, 3 asist)

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …