Güncel Haberler

Baskonia Eksik Khimki’yi Moskova’da Yendi

Turkish Airlines Euroleague 15.hafta mücadelesinde Baskonia Moskova’da konuk olduğu Gill ve Shved’den yoksun Khimki‘yi 85-77 yenmeyi başardı. Khimki 3.çeyrekte güzel bir geri dönüşe imza atarak İspanyol ekibini yakalasa da sonrasında geri adı atmayan koç Perasovic’in öğrencileri galibiyete uzandı.

Baskonia maça yay gerisinden çok etkili başladı ve ilk çeyrekten 27-19’luk üstünlüğü yakaladı. İspanyol ekibinde Shields hiç şut kaçırmadan 13 sayı gönderdi Khimki potasına. İkinci çeyrekte Khimki hücumda vites arttırarak maça dengeyi getirdi ancak savunmada rakibini durduramayınca devreye 43-36 Baskonia üstünlüğü ile girildi.

İkinci devreye etkili başlayan taraf Khimki oldu, 12-5’lik seri ile geri gelen koç Bartzokas’ın öğrencileri çeyreğin ilk bölümünde farkı eritip 48-48 ile beraberliği yakaladılar. Hatta çeyreğin son bölümünde tecrübeli forvet Monia’nın üçlüğüyle de maçta ilk kez 58-57 öne de geçmeyi başardılar. Son çeyreğin başında ise dizginleri eline alan taraf Baskonia oldu, İspanyol ekibi 18-7’lik seri ile 76-65 öne geçti ve sonrasında üçlük atışlarla farkı 15 sayıya kadar çıkararak maçı da 85-77 kazanmayı başardılar.

Öne çıkanlar;

Khimki: Stefan Markovic (14 sayı, 2/3 3sayı, 4 ribaund, 6 asist), Jordan Mickey (19 sayı, 4 ribaund, 2 asist)
Baskonia: Johannes Voigtmann (14 sayı, 2 ribaund, 4 asist), Shavon Shields (15 sayı, 3/3 3sayı, 2 topçalma), Darrun Hilliard (14 sayı, 4 ribaund, 2 asist)

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …