Güncel Haberler

Fenerbahçe Beko Finalin Rövanşını Ülker Arena’da Aldı!

Turkish Airlines EuroLeague‘in 15. haftasında temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, Ülker Arena’da ağırladığı son şampiyon Real Madrid‘i Datome’nin 6 saniye kala bulduğu basket-faulle 65-63 yenmeyi başardı ve 15. maçında 14. galibiyetine ulaştı. Sarı lacivertliler, Real Madrid ile farkı 2 galibiyete çıkararak EuroLeague’de ilk yarıyı lider olarak tamamladı.

Maça özellikle savunmada agresif ve istekli başlayan temsilcimiz, çeyreğin bitimine 7 dakika kala 8-2’lik üstünlüğü yakaladı. Ancak Randolph ve Carroll ile sayılar bulan Real Madrid, 6 dakika kala skoru 8-7’ye getirdi, maça gecikmeden ortak oldu. İlk 5 dakikalık bölüm geride kalırken temsilcimiz Datome’nin üçlüğüyle 11-7 öne geçen taraftı. Guduric ve Datome ile etkinliğini sürdüren sarı lacivertliler, skoru 17-10 yaptı. Vesely’nin de sahneye çıkmasıyla Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği 22-12 önde tamamladı. İkinci çeyreğe temsilcimiz Lauvergne’in basketiyle başladı ve farkı 12 sayıya kadar çıkardı ama Rudy ve Campazzo ile üst üste sayılar bulan Real Madrid, 7 dakika kala skoru 24-20’ye getirdi. Konuk ekip, 5 kala Thompkins ile de bir isabet buldu ve 27-25’le maça yeniden ortak oldu. Ardından Rudy’nin üçlüğü ile 3 dakika kala Real Madrid skoru 29-28 yaptı. Karşılaşmanın ilk yarısı ise 32-32 eşitlikle sona erdi. İkinci çeyrekte 3/4 üç sayı isabeti ile takımını maça ortak eden isim tecrübeli İspanyol yıldız Rudy Fernandez oldu.

Üçüncü çeyreğin başında iki takım da skor üretiminde sorun yaşarken 36-36 ile eşitlik bozulmadı. Kenardan gelen Melih ve tekrar sahneye çıkan Datome ile sayılar bulan temsilcimiz, 4 dakika kala 41-36 ile yeniden üstünlüğü yakaladı. Konuk ekip ise Llull ve Ayon ile etkili olurken 2:31 kala 41-42 öne geçen taraf oldu. Çeyreğin son bölümünde tekrar vites arttırmayı başaran temsilcimiz, son çeyreğe de 48-44 önde girdi. Real Madrid’de yıldız guard Llull üçüncü çeyreğin bitimine 35 saniye kala topu fırlattığı için teknik faul aldı. İlk yarıdan sportmenlik dışı faulü de bulunan İspanyol oyuncu kurallar gereği diskalifiye oldu ve soyunma odasına gitti. Son çeyreğin ilk topunda Randolph ile üçlük isabeti bulan Real Madrid, skoru da 48-47’ye getirdi. 5 dakika kala ise Real Madrid, tekrar sahneye çıkan Rudy’nin üçlüğüyle 57-61 öne geçen taraf oldu. Konuk ekip son bölümde farkı 6 sayı kadar açsa da temsilcimiz Guduric liderliğinde önemli geri dönüşe imza attı ve 34 saniye kala skoru 62-63’e getirdi. Koç Obradovic’in mola sonrası çizdiği muhteşem set sonucu, 6 saniye kala Datome bulduğu bomboş koridoru basket-faulle bitirip, çizgiden de isabeti bulunca Fenerbahçe Beko geçtiğimiz sezon finalde yenildiği Real Madrid’den rövanşı 65-63’lük skor ile almayı başardı.

Öne çıkan performanslar;
Fenerbahçe Beko: Gigi Datome (17 sayı, 7 ribaund), Jan Vesely (13 sayı, 5 ribaund, 2 asist), Marko Guduric (11 sayı, 4 ribaund, 4 asist)
Real Madrid: Rudy Fernandez (12 sayı, 4/6 3sayı), Anthony Randolph (11 sayı, 5 ribaund), Jaycee Carroll (11 sayı, 3/5 3sayı)

EDİTÖR YORUMU:

Fenerbahçe Beko aslında maçın ilk dakikalarından itibaren başta Vesely ve Datome’nin müthiş agresif ve istekli oyunu ile bu maçı ne kadar çok istediğinin mesajını net olarak vermiş oldu. İkinci çeyrekte Real Madrid’in Rudy’den aldığı ekstra 3 sayı katkısının da etkisiyle maça ortak olmalarına izin verdi koç Obradovic’in öğrencileri, yine 3 sayı savunmasında sorun yaşadılar. İkinci yarı ile beraber Campazzo’nun savunmada kısalarımıza yaptığı müthiş baskı Sloukas’ın da olmadığı günde temsilcimizi çok zorladı. Pas trafiğini kurmakta ve topu pota altına indirmekte zorlanan Fenerbahçe, Kalinic ile Melli’den de bir türlü istediği katkıyı alamayınca hücumda üretmekte problem yaşadı. Real Madrid’in maçı birebirlere çevirmesi ile farkı açmasına da engel olamadı Fenerbahçe. Ancak Datome, Guduric, Vesely üçlüsünün müthiş enerjisi, taraftarın da desteği ile birleşince sarı lacivertliler kendilerine geldiler. Kazanma alışkanlığı, tecrübe ve son topta yine koç Obradovic’in çizdiği müthiş set sonunda altın değerinde bir galibiyet aldı temsilcimiz ve 2019 yılına lider girerek bu sezon da şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu haykırdı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …