Güncel Haberler

RESMİ: ASVEL NBA Patentli Uzunu Kadrosuna Kattı

Önümüzdeki 2 sezon için Turkish Airlines Euroleague’den A lisansı alan Tony Parker ile Nicolas Batum’un sahibi oldukları Fransız ekibi ASVEL Villeurbanne sakatlıklar nedeniyle son dönemde NBA’de istediğini bulamayan tecrübeli Fransız uzun Alexis Ajinca‘yı kadrosuna kattı.

ASVEL 7DAYS EuroCup‘da normal sezonu etkili bir performansla tamamlamış ve adını Top 16 gruplarına yazdırmayı başarmıştı, Ajinca Top 16’da önemli kozlarından biri olacak. Jeep Elite Pro A‘da da 13 galibiyetle lider konumda koç Mitrovic yönetimindeki ASVEL.

2.15 metre boyundaki 1988 doğumlu dev uzun, 2008 yazında Charlotte Bobcats tarafından 1.tur 20.sırada draft edilmiş ve NBA sahnesine adımını atmıştı. Charlotte dışında, Dallas Mavericks, Toronto Raptors ve New Orleans Pelicans formalarını giymişti. Profesyonel kariyerine ülkesinin Pau Orthez takımında başlayan Ajinca, Avrupa’da son olarak Strasbourg forması giymişti. Son 5 sezondır New Orleans Pelicans forması giyiyordu. Fransız uzun ayrıca EuroBasket 2013’de de Fransa milli takımı ile altın madalyayı da kazanmıştı.

7 sezon boyunca 293 NBA maçında boy gösteren Ajinca, 13.3 dakika, 5.30 sayı, 3.92 ribaund ortalamaları yakalamıştı. 2013-14 sezonunda Strasbourg forması ile Euroleague’de 9 maça çıkan tecrübeli uzun ortalama 25.3 dakika parkede kalırken 17.1 sayı, 5.5 ribaund, 1.9 asist istatistikleri ile yıldızlaşmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Elbette sakatlıklar ve ilerleyen yıllar bacaklarını iyice ağırlaştırdı. Ancak 2.15 boyunda ve müthiş bir tecrübeye sahip ayrıca NBA’de geliştirdiği çok değerli bir özelliği daha var, yüksek yüzdeli orta mesafe şutları. Sezonun kalanında kendisini 7DAYS EuroCup Top 16 sahnesinde ve Pro A’da test edecek. Tabiki amaç NBA’e geri dönmek ama kim bilir belki de Tony Parker ile Nicolas Batum onu ikna ederler ve seneye de Euroleague için kalır. Her ne olursa olsun onu sezonun geri kalanında Avrupa sahnesinde izlemek büyük keyif olacak. Çok maç eksiği var ve bacakları ne kadar sağlam bilemiyorm ama kısıtlı sürelerde parkede kalsa da ASVEL’e pota altında güç katacağı ve önemli bir skor opsiyonu olacağından eminim. 

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Boston, Miami’de Yine Kazandı

NBA Doğu Konferansı çeyrek final serisi 4. maçında Boston Celtics konuk olduğu Miami Heat‘i 88-102 …