Güncel Haberler

Darüşşafaka Eksik Sakarya’yı Rahat Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 12. haftanın kapanış mücadelesinde Darüşşafaka Tekfen, sahasında Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol‘u 82-57’lik skorla mağlup etti.

Mücadeleye kısa oyuncularının bulduğu basketlerle başlayan Darüşşafaka Tekfen, 5. dakikada 9 sayılık bir fark yakaladı: 14-5. Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol, hücumda Wilbekin, Etou ve Edogi’yle etkinliğini arttırsa da üst üste üç sayılık basketler bulan ev sahibi ekip, ilk çeyreği 22-18 önde kapattı. İkinci periyot, karşılıklı basketlerle başladı. Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol, top kayıpları yapan Darüşşafaka Tekfen karşısında Etou ve Edogi’nin sayılarıyla 14. dakikada eşitliği sağladı: 28-28. Savunmada etkili olan ev sahibi takım, yaklaşık 5.5 dakika skor üretemeyen Sakarya temsilcisi önünde soyunma odasına 36-30 üstün girdi.

İkinci yarıya Evans’ın etkili performansıyla başlayan Darüşşafaka Tekfen, 23. dakikada farkı 12 sayıya (42-30) çıkardı. Çeyreğin neredeyse tamamında oyunun kontrolünü elinde bulunduran ev sahibi ekip, son bölümlerde peş peşe top kayıpları yapan Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol karşısında final periyoduna 55-43 önde gitti. Son periyoda serbest atışlardan bulduğu basketlerle başlayan Darüşşafaka Tekfen, 35. dakikayı 63-47 önde geçti. Kalan sürede oyundan düşen Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol karşısında farkı 25 sayıya (80-55) kadar çıkaran ev sahibi takım, maçı da 82-57 kazandı.

Editör Yorumu:

Koç Selçuk Ernak yeni görevinde, Daçka’nın başında, eski takımı Sakarya’nın karşısına çıktı. Douglas, Salumu ve Nnoko’nun yerine sadece Edogi hamlesini yapabilen Sakarya halen oldukça eksik ve zayıf durumda. Özellikle deplasmanlarda işleri çok daha fazla zorlaşıyor. İlk yarıda özellikle Wilbekin liderliğinde Daçka’ya direnmeye çalıştılar ama ikinci yarı ile birlikte Brown’ın etkili oyunu eşliğinde vites yükselten Daçka bir sürprize izin vermedi farkı açarak rahat bir galibiyete ulaştı. Koç Ernak yönetimindeki Darüşşafaka adına bu maç elbette bir gösterge olamaz ama ilerisi için olumlu sinyaller verdiklerini söyleyebiliriz. Sakarya ise takviye yapamadığı sürede çok maç kaybetti ve şuanda İBB ile beraber en büyük 2 düşme adayından biri konumundalar…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …