Güncel Haberler

5X5: 5 Büyük Ligde Haftanın En Değerli Oyuncuları – 24.12.18

Sizlerle birlikte geride bıraktığımız hafta Avrupa’daki 5 önemli ligin (İspanya Liga Endesa, VTB Lig, Almanya easy Credit BBL, Fransa Jeep Elite Pro A, İtalya Lega Basket Serie A) haftalık MVP performanslarına göz atacağız. Keyifli okumalar dilerim.

STAN OKOYE (ZARAGOZA / F / 1.98 / 1991)

Nijerya asıllı Birleşik Amerikalı forvet Zaragoza forması ile bu sezonun en etkili performansını haftasonu Gran Canaria karşısında sergiledi. Atletik forvet gerek akıllı penetreleri gerekse 3 sayı tehditi ile takımını skor anlamında sırtlarken, 3 numaradan da ribaundlara çok önemli bir katkı yaptı. Normalde görev adamı ya da x-faktör rolünde olan Okoye, bu kez takımının tartışmasız yıldızıydı. 31 dakika parkede kalan tecrübeli oyuncu, 5/8 2sayı, 3/7 3sayı, 3/4 serbest atış isabet oranı ile 22 sayı üretirken, yanına 8 ribaund, 2 asist, 2 topçalma, 1 blok istatistiklerini de ekledi.

KENDRICK PERRY (NIZHNY NOVGOROD / G / 1.83 / 1992)

Birleşik Amerikalı guardın sakat olduğu dönemde takımı için ne kadar önemli olduğunu görmüştük. Geri dönmesinin ardından çok farklı ve daha kaliteli bir takıma dönüşen Nizhny Novgorod, bu hafta da VTB’de denk rakiplerinden Parma’yı 2 uzatma sonunda son topta 100-98 yenerken yine Perry yıldızlaştı. Topla çok fazla oynadığı halde değerini de çok iyi bilen ve kendi skorunun yanında takım arkadaşlarına da yaptığı asistlerle sınıf atlatan bir uzun. Bu maçta da sürati ve deliciliği ile takımını hücumda sırtladı tam anlamıyla. 43 dakika parkede kalan Perry, 7/10 2sayı, 1/2 3sayı, 7/9 serbest atış isabet oranı ile 24 sayı bulurken, yanına da 4 ribaund, 12 asist, 1 topçalma ve 1 blok ekledi.

***** ALMANYA EASYCREDIT BBL’de BU HAFTA KUPA MAÇLARI NEDENİYLE LİGE ARA VERİLDİ. *****

LAHAOU KONATE (NANTERRE / G / 1.96 / 1991)

Son haftalarda temposunu en üst seviyeye çıkaran ve hücumda ritmini bulan Nanterre bu hafta Le Portel’i 99-93 ile yenmeyi başarmıştı. Bu galibiyette hiç kuşkusuz en büyük pay Fransız kanat oyuncusu Konate’ye aitti. Atletik guard dış şutları ile etkili olamadı belki ama açık alandaki bitiriciliği ve set hücumlarındaki kuvvetli potaya gidişleri ile rakip savunmanın en çok canını sıkan isim oldu. 30 dakika parkede kalan Konate, 5/6 2sayı, 1/5 3sayı, 9/9 serbest atış isabet oranı 22 sayı üretirken, yanına 2 ribaund, 3 asist, 2 topçalma istatistiklerini de sığdırmayı başardı. 

MIKE JAMES (OLIMPIA MILANO / G / 1.85 / 1990)

Ele avuca sığmayan skorer guard Mike James, bu sezon bir kez daha Olimpia Milano’nun en zor anınsa sahneye çıktı ve neredeyse takımını tek başına galibiyete taşıdı. Varese karşısında çok zorlanan koç Pianigianni’nin öğrencileri 72-67 kazanırken, sayıların neredeyse %40’ı Birleşik Amerikalı oyuncudan geldi. 30 dakika parkede kalan James, 8/11 2sayı, 3/7 3sayı, 2/2 serbestatış isabet oranı ile 27 sayı üretirken, yanına 8 ribaund, 5 asist, 2 topçalma da ekleyerek komple bir performans sergilemiş oldu. Nedovic’in sakatlıktan dönmesi ile takımdaki rolünün azalabileceği düşünülürken o yoluna tam gaz devam ediyor!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Pierria Henry Doping İhlali Nedeniyle Dört Yıl Men Cezası Aldı!

Pierria Henry, büyük olasılıkla sahte doping numunesi kullanarak yasaklı bir yöntem kullandığı gerekçesiyle 48 ay …