Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka Evindeki Kritik Maçı Kaybetti

FIBA Europe Cup 2. tur I Grubu ikinci hafta karşılaşmasında Pınar Karşıyaka, normal süresi 82-82 berabere biten müsabakada Alman ekibi s.Oliver Würzburg’a 96-87 mağlup oldu. Yeşil-kırmızılı ekibimiz, gruptaki ilk mağlubiyetini aldı.

İlk 3 dakikası konuk ekibin 7-5 üstünlüğüyle geçilen müsabakada Pınar Karşıyaka Marei’in basketiyle son 4 dakikaya 12-11 üstün girdi. İlk periyot 17-17 eşitlikle tamamladı. İkinci periyodun başında 23-19 geriye düşmesine rağmen 12. dakikada 24-23 üstünlük kuran Pınar Karşıyaka önünde 10-0’lık seri yakalayan s.Oliver Würzburg, 16. dakikada aradaki farkı 9 sayıya çıkardı: 24-33. Bitime 2 dakika kala Hulls’un 3 sayılık basketiyle farkı 10 sayıya (29-39) yükselten konuk ekip devreyi 42-37 üstün bitirdi.

Üçüncü periyoda Henry’nin 3 sayılık basketiyle başlamasına rağmen rakibinin 7-0’lık serisine engel olamayan Pınar Karşıyaka, 12. dakikayı 49-40 geride geçti. Erdi ve Henry’nin basketleriyle etkili olan Pınar Karşıyaka, 8-0’lık seri yakaladığı bölümde periyodun bitimine 3 dakika kala farkı 1 sayıya indirdi: 50-51. Pınar Karşıyaka’nın öne geçmesine fırsat vermeyen Alman ekibi, periyodu 59-56 önde tamamladı. Dördüncü periyoda iyi başlayan, Walker ve Henry’le 3 sayılık basketler bulan Pınar Karşıyaka, öne geçtiği periyotta 34. dakikada farkı 7 sayıya kadar çıkardı: 73-66. Hücumda etkili olan konuk ekip, 37. dakika içinde Koch’un 3 sayılık basketiyle 75-75 beraberliği yakaladı. Pınar Karşıyaka son dakikaya 81-76 önde girmesine rağmen son hücumu Henry ile değerlendiremeyince normal süre 82-82 eşitlikle tamamlandı. Uzatma periyoduna iyi başlayan ve üstünlüğü eline geçiren s.Oliver Würzburg, karşılaşmadan 96-87 galip ayrıldı.

Editör Yorumu:

Pınar Karşıyaka Gailius ve Berk’in yokluğunda hücumda sorun yaşamadı. Walker, Henry, Marei üçlüsü bu konuda görevlerini yaptılar ve toplam 68 sayı buldular. Ancak başta İlkan olmak üzere geri kalan parçalar ne savunmada ne de hücumda beklentilerin çok altında kalınca rakibi durduramadığımız gibi maçın uzatmaya gitmesiyle kısıtlı rotasyonun en büyük dezavantajını yaşadık, nefesimiz yetmedi. Temsilcimiz ilk maçta deplasmanda Szolnoki karşısında aldığı galibiyetin tüm avantajını yitirmiş oldu evindeki bu maçı kaybederek…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Büyükçekmece Zaferi Ardından Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka konuk ettiği Onvo Büyükçekmece‘yi etkili hücum performansı sayesinde 93-87’lik …