Güncel Haberler

Türk Telekom Belgrad Deplasmanından Çıkamadı ve Eurocup’a Veda Etti

7DAYS EuroCup C Grubu son hafta maçında temsilcilerimizden Türk Telekom, deplasmanda Sırbistan temsilcisi Partizan NIS’e 87-72 yenilerek elendi.

Grubun son maçında rakibine 87-72 mağlup olan Türk Telekom, üçlü averaj sonunda gruptan çıkamadı. Türk Telekom, aynı puana sahip olduğu Zenit ve Partizan NIS’in üçlü averajda gerisinde kalarak grupta 5. oldu. Partizan NIS ise bu galibiyetle adını son 16 takım arasına yazdırdı.

Türk Telekom mücadeleye iyi başlayamadı ve ilk 2 dakikayı 9-0 geride geçti. Kalan bölümde Stimac, Gabriel ve Redding ile oyuna tutunan temsilcimiz, 1. periyodu 25-21 geride tamamladı. 2.periyotta Campbell ve Stimac ile skor üreten fakat Partizan’da Zagorac’ın üçlüklerine engel olamayan Türk Telekom, soyunma odasına 43-32 geride gitti.

İkinci yarıya iyi başlayan Türk Telekom, Gabriel’ın üçlükleriyle ilk 4 dakika sonunda farkı 6’ya indirdi. (51-45) Kalan bölümde Partizan’da Jankovic ve Gagic’i durduramayan temsilcimiz, son 10 dakikalık bölüme 66-54 geride girdi. Türk Telekom 4. periyotta Landesberg ile geri dönmeye çalışsa da Partizan, Zagorac ile kontrolü elinde tuttu ve maçı 87-72 kaybeden temsilcimiz, Eurocup’a veda etti.

Editör Yorumu:

Partizan belki Türk Telekom’a göre daha genç ve daha sınırlı bir kadroya sahip ama hem koç Trinchieri’nin tecrübe farkı hem de Belgard’da ev sahibi avantajını ateşli taraftarları ile net olarak hissetirmeleri maçın anahtarları oldu. İtalyan koç ekibini özellikle savunma konusunda maça çok iyi hazırlamış. Takım olarak Landesberg’e gereken önlemleri almışlar ve oldukça formda olan Birleşik Amerikalı skoreri 2/10 saha içi isabeti ile sadece 10 sayıda tutmayı başardılar. Ayrıca hücumda da tempoyu sürekli forse ederek Türk Telekom’un özellikle Stimac oyundayken geçiş hücumlarında erken oynanan tepe ikili oyunlarındaki zaaflarını çok iyi işlediler. Özetle temsilcimize karşı taktik tahtasında net bir üstünlük kuran Partizan adını Top 16’ya yazdırmayı başardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Monaco, Partizan’ı Farklı Geçti

Turkish Airlines Euroleague 24. hafta mücadelesinde AS Monaco konuk ettiği Partizan‘ı 85-70’lik skorla geçmeyi bildi. …