Güncel Haberler

Selçuk Ernak: “Çok yakın maç kaybettik ve bu momentumu değiştirmenin tek yolu kazanmak.”

Turkish Airlines EuroLeague’de Zalgiris Kaunas’a son anlarda 71-75 mağlup olan Darüşşafaka Tekfen koçu Selçuk Ernak, maçın ardından açıklamalar yaptı.

“İlk olarak Zalgiris Kaunas’ı tebrik ederim. Birkaç gün önce de dediğim gibi Zalgiris Kaunas çok yüksek iq’lu bir basketbol takımı. Eksikleri olsa da bu oyuncuların yerlerini doldurabileceklerinin farkındaydık. Bizim açımızdan 35 serbest atış verdik. Bu düşük skorlu bir maçta telafisi zor bir şey. Son çeyrekte savunma kısmında geçiş hücumlarında ikinci ve üçüncü rotasyonlarda iyi değildik. Çünkü bu sebeple iki üçlük buldular ve toplamda attıkları 5 üçlüğün 2’si buydu. Biz yanlış hatırlamıyorsak 6 tane boş atıştan yararlanamadık. Bu hatalar bize mağlubiyeti getirdi. Çok yakın maç kaybettik ve bu momentumu değiştirmenin tek yolu kazanmak. Khimki Moskova karşısında da elimizden geleni yapacağız.

Douglas ve McCallum’un beraber oynadığı anları biz genelde lehimize çevirebiliyoruz. Ben burada uyumlarından çok Toney’nin sorumsuz davranışından bahsetmek isterim. Toney bu takıma bu anları oynaması için transfer edildi. Belki benden önce buraya geldi ama ben de onu bir önceki takımıma bu yüzden transfer etmiştim. Dolayısıyla hiçbir şekilde teknik faulle beşinci faulünü alması ve üçüncü periyot ben onu tamamen dinlendirmişken son çeyrekte bizi direksiyonda oturacak adamdan mahrum etme şansı yok. Bence kişisel olarak takım arkadaşlarına ayıp etti.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …