Güncel Haberler

Galatasaray Eurocup’a Farklı Mağlubiyetle Veda Etti

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 7DAYS EuroCup onuncu hafta mücadelesinde Kızıl Yıldız ile karşılaştı. Temsilcimiz sahadan ile 83-100’ük mağlubiyet ile ayrıldı. Bu sonuçla beraber 7DAYS EuroCup maceramız sona erdi.

Sarı kırmızılılar karşılaşmaya Tai Webster, Aaron Harrison, Göksenin Köksal, Nigel Hayes, Zach Auguste beşiyle başladı.

Temsilcimiz karşılaşmadaki ilk sayısını Göksenin Köksal’ın basketiyle buldu. Karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı basketler ile geçilirken Galatasaray çeyreğin ilk 5 dakikalık kısmını 14-11’lik üstünlükle geçti. Çeyreğin kalan kısmında iki takım da skorda öne fırlayamadı. Çeyrek boyunca özellikle Nigel Hayes’in sayılarıyla skordaki üstünlüğünü korumayı başaran temsilcimiz karşılaşmanın ikinci çeyreğin 26-24’lük üstünlükle girdi.

İkinci çeyreğin ilk dakikalarında rakibimiz 0-6’lık bir seri yakaladı ve 30-26 öne geçti. İlerleyen dakikalarda temsilcimiz, Göksenin Köksal ve Aaron Harrison’ın bulduğu üç sayılık basketlerle 6-0’lık bir seri yakaladı ve 35-33 öne geçti. Öne dakikalarda hücumda yaptığı top kaybı sayısının artmasıyla momentumu alan rakibimiz, dış atışlardan bulduğu arka arkaya isabetlerle devrenin bitmesine 01:29 kala skoru 38-47’ye getirdi. Takımımız, devrenin bitmesine 00:03 kala Zach Auguste’un bulduğu basketle beraber soyunma odasına 42-49 geride girdi.

İkinci devreye iyi başlayan rakibimiz çeyreğin bitmesine 07:42 kala faul atışından bulduğu isabet ile skoru 47-60’a getirerek farkı 13 sayıya kadar çıkardı. İlerleyen dakikalarda mücadele iki takımın karşılıklı bulduğu basketler ile geçildi ve çeyreğin son 3 dakikasına rakibimizin 57-70’lik üstünlüğüyle girildi. Bu dönemde temsilcimizin skor yükünü Nigel Hayes üstlendi. Sarı kırmızılılar, Tai Webster’ın çeyreğin bitmesine üç saniye kala bulduğu basketle skoru 68-79’a getirdi son periyoda bu skor ile girildi.

Karşılaşmanın son çeyreği iki takımın karşılıklı sayılarıyla başladı ve mücadelenin son 7 dakikasına rakibimizin 74-83’lük üstünlüğüyle girildi. Bu dakikadan sonra temsilcimiz skor üretmekte sıkıntı yaşamaya başladı ve rakibimiz farkı açmaya başladı. Mücadelenin son dakikalarında geri dönmek için gerekli hamleyi yapamayan Galatasaray, sahadan 83-100’lük mağlubiyetle ayrıldı.

Editör Yorumu:

Galatasaray aslında son haftalarda ritmini bulmaya başlamıştı. Ancak EuroCup’ın ilk maçlarında takımın oturmaması ve yabancı oyuncuların uyum sürecinin uzamasının etkisiyle çok maç kaybettiler, sonrasında da toparlayamadılar. Ellerindeki rotasyonun dar olduğunu düşündüğümüzde sadece lige konsantre olup orada önce play-off sonrasında da 4 ya da 5.sıra hedefi için çalışmaları onlar için daha gerçekçi daha sağlıklı bir hedef olacaktır. Auguste’u son maçlarda net olarak devreye sokmuşlardı ama Harrison, Webster, Hayes üçlüsü halen istikrarı yakalayabilmiş değiller. Bu maç özelinde en azından Hayes’in devreye girmesi sarı kırmızılılar adına en olumlu çıkarımdı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …